Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Partnerka rozhodčího Lainky (†24) ukázala dceru: Táto, už mám taky pruhy!

Autor: Tomáš Pokorný

Nikdy tatínka osobně nepozná. Umřel, než se narodila. Už ve dvou měsících ale nosí stejný pruhovaný dres jako on. Tenhle rozkošný špunt je Lorka, dcera zesnulého rozhodčího Pavla Lainky (†24).

Statečná maminka Kristýna Švarcová (26) ji porodila 25. září, dva týdny poté, co její milovaný Pavel zemřel na následky zranění po zásahu pukem.

V neděli se obě jeho princezny nastrojily a vyrazily na hokej do Brna, kde byl Lainka jako doma. Hrával zde za mládežnické výběry a jako statistik pomáhal při extraligových zápasech.

Kristýna a Lorka na ledě Komety před duelem s Mladou Boleslaví převzaly šek na 1,3 milionu korun, které v rámci sbírky vybrali Pavlovi kolegové, kamarádi a další lidé, které tragédie nenechala lhostejnými.

„Jsem opravdu dojatá z toho, co pro nás děláte. Velmi si toho cením a Pavel je určitě velmi vděčný, že má Lorka tak bezvadné lidi kolem sebe,“ poděkovala Kristýna už dříve za podporu.

Zabila ho embolie

Lainka na konci srpna schytal ránu pukem do spánku v utkání dorostenců. Po nekontrolovaném pádu na led u něho nastalo krvácení do mozku. Byl uveden do umělého spánku, ze kterého se ale probral a znovu se začal vracet do života. Když už se zdálo, že bude v pořádku, utrhl se mu v těle kus sražené krve a zemřel na embolii.

"Přála jsem si jediné. A to, aby se můj nejlepší přítel, partner a otec našeho miminka uzdravil a byl zpět s námi. To se mi už nesplní. Život je nespravedlivý a krutý,“ napsala pak zdrcená Kristýna na Facebooku.

Kristýna už tragicky přišla o jednoho partnera, před čtyřmi lety se jí utopil přítel Jakub Kulíšek, náměstek ministra životního prostředí.

Kristýna se s osudem pere statečně.
Kristýna se s osudem pere statečně.