Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Tenistka Strýcová si dovolovala na rozhodčí: Porušení řádu, vole, křičela

Autor: zal

Její zápasy, to je zážitek. A to i v případě, že všechno nejde podle představ tenistky Barbory Strýcové (30). To se pak člověk u kurtu dozví věci. Jako v sobotu při extralize v Prostějově, kde si dovolovala na rozhodčí.

Když se jí nedaří, nejde pro sprosté slůvko daleko. To už fanoušci vědí z turnaje na pražské Štvanici, kde před šesti lety hlásila, že jí „mr*á v hlavě“. Tahle hláška je už kultovní. A ta čerstvá ze zápasu s přerovskou Karolínou Muchovou, se jí může stát.

Když ke konci druhé sady za shody vyhodila Strýcová míček, začala si nadávat. „Ty vole, prostě mě se*e tady ta chyba, vole. Strašně,“ rozčilovala se emotivní tenistka. Na rozhodčí tím však dojem moc neudělala. „Porušení řádu, nevhodné vyjadřování, napomenutí Prostějov,“ ohlásila Báře z umpiru. Ta se nestačila divit. „Porušení řádu? To je ňáká novinka, ne?“ zachytily kamery její protesty.

Celou scénku pak Strýcová vyšperkovala o pár výměn později, kdy zahrála míč přímo do soupeřky Muchové a sesunula se k zemi. „Porušení řádu, vole, spadla jsem,“ popíchla rozhodčí. Další napomenutí už nedostala a nakonec získala pro svůj tým i vítězství – i když se na výhru nad 238. hráčkou světa nadřela 6:4, 4:6, 6:2.

Strýcová přešla přes Jankovičovou do čtvrtfinále ve Wu-chanu
Strýcová přešla přes Jankovičovou do čtvrtfinále ve Wu-chanu