Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tenisté podpořili napadenou Kvitovou: Buď silná, ať útočníkovi zlomí obě ruce

Autor: pan

Hrůzné chvíle má za sebou dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová. Česká tenistka byla dnes ráno ve svém bytě napadena neznámým útočníkem. Při obraně byla pořezána na levé ruce, podpory se nyní bývalé světové dvojce dostává ze všech stran. Ozvala se řada známých jmen.

Jako jedna z prvních reagovala na napadení Kvitové světová devítka a dvojnásobná grandslamová vítězka Světlana Kuzněcovová. "Je to šílený, co se stalo. Buď silná."

Pozadu nezůstala ani bývalá světová jednička Caroline Wozniacká.
"Je strašné slyšet, co se Petře stalo. Mé myšlenky jsou s ní. Je to jeden z nejmilejších lidí, které znám," řekla tenistka, kterou stejně jako Kvitovou trénoval David Kotyza.

Dojemný vzkaz poslala i osmá hráčka planety Madison Keysová. "Jsem zděšená tím, co se stalo. Petra je jednním z nejmilejších lidí, které jsem potkala. Jsem s tebou," uvedla americká tenistka.

S originálním vzkazem napsaným v češtině přispěchal i bývalý 31. hráč planety Sergij Stachovskij. "Doufám, že tomu, kdo napadl Petru Kvitovou, při zatýkání dobrý pracovník policie zlomí obě ruky," psal zkomolenou češtinou ukrajinský tenista.

Ozvala se také Oracene Priceová, matka amerických tenisových superhvězdy Sereny a Venus Williamsových. "Moc mě mrzelo, když jsem slyšela, co se ti stalo. Modlím se za tvé rychlé zotavení," vzkázala Kvitové.

Podpory se dvojnásobné wimbledonské šampionce dostalo i od fotbalové Slavie, které Kvitová fandí. "Slavia vyjadřuje v těžké chvíli podporu Petře Kvitové. Věříme, že bude brzy zcela v pořádku a bez zdravotních následků. Drž se, slávistko!"

A další vzkazy přibývají.

"Je hrozné slyšet, co se Petře stalo. Myslím na Tebe, buď v těchto těžkých časech silná," píše na Twitteru belgická tenistka Yanina Wickmayerová.

Velkou kamarádkou Petry Kvitové je i bývalá světová jednička Viktoria Azarenková, která shodou okolností přivedla dnes na svět svého prvního potomka. "Modlím se za tebe, přeji ti jen to nejlepší, buď silná," psala běloruská hráčka.

"Modlím se za tebe, nepochybuji, že se brzo vrátíš na kurty, zvládneš to," tweetuje Američanka Christina McHaleová.

Podporu Petře Kvitové jako jedna z prvních vyjádřila i světová dvanáctka Carla Suárezová-Navarrová. "Jsou to hrozné zprávy. Posílám Petře všechnu moji sílu a podporu. Doufám, že se brzy vrátíš na kurty."

Velkou ranou byla zpráva o napadení pro Lucii Šafářovou , která se měla spolu s Kvitovou zúčastnit charitativní akce pro děti. "Je to strašné. Nevím, co k tomu říci. Tohle jsou věci, které jsou pro nás všechny hrozně šokující," řekla Lucie Šafářová bezprostředně poté, co se zprávu o napadení fedcupové spoluhráčky dozvěděla.

Petra Kvitová se o útoku vyjádřila na sociálních sítích. "Děkuji všem za vzkazy a podporu. To, co se mi stalo, nebylo rozhodně nic příjemného, ale je to za mnou. Teď je pro mě hlavní, aby doktoři zjistili, jak je na tom moje ruka. Věřím jim a věřím, že to dobře dopadne. Mám tu nejlepší péči a jsem ve spojení se svými nejbližšími. To nejhorší už mám za sebou. Ještě jednou díky, že na mě myslíte. Nebojte se o mě," citoval Kvitovou její mluvčí Karel Tejkal.

Později však tenistka na sociálních sítích v angličtině uvedla, že má ruku ošklivě zraněnou a je otřesená. "V mém bytě mě napadl muž s nožem. Po pokusu o obranu mám ošklivé zranění na levé ruce a jsem otřesená, ale naštěstí jsem naživu. Jsem silná a budu bojovat tak, jak mě znáte," napsala Kvitová.

S podporou přispěchal i bývalý vynikající švédský tenista, bývalá světová dvojka a současný kouč Stana Wawrinky Magnus Norman, legendární Billie Jean Kingová, bývalá světová čtyřka a kouč Andre Agassiho Brad Gilbert, francouzská tenistka Alize Cornetová a mnozí další.