Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Záplava podpory pro Kvitovou! Všichni držíme palce, vzkazuje Navrátilová

Autor: nit

Sportovní svět se probírá se šokující zprávy o ozbrojeném útoku na Petru Kvitovou, která patří na okruhu nejen pro svou hru ale i milou a přátelskou povahu k nejpopulárnějším hráčkám. Sociální sítě dál zaplavují vzkazy na podporu zraněné české hvězdy.

„Všichni držíme palce!!!“ vzkázala Kvitové v angličtině i v češtině legendární Martina Navrátilová, která byla pro Kvitovou dětský idolem. Po Wimbledonu přispěchaly s vyjádřením podpory i stránky dalších grandslamových turnajů.

„Tým Roland Garros přeje Petře Kvitové rychlé uzdravení. Doufáme, že tě co nejdřív uvidíme zdravou na kurtě!“ vzkázal zraněné tenistce pařížský antukový turnaj.

„Je strašné, když se tohle stane komukoli. Nicméně ona je bojovník a jsme si jistí, že bude brzy úplně zdravá,“ věří stránka US Open.

Na Kvitovou nezapomněla ani Monica Puigová z Portorika, která na letošní olympiádě v Riu Češku zastavila v semifinále na své cestě za zlatem. „Mé myšlenky jsou s Petrou, strašné zprávy,“ napsala Puigová.

Kvitové posílá na dálku sílu a symbolické obětí také Španěl Fernando Verdasco: „Je mi tak líto, co se stalo. Přeju ti co nejrychlejší uzdravení. Celý tenisový svět je s tebou.“

Zpráva samozřejmě zasáhla taky české sportovce. Přání rychlého uzdravení Kvitové poslal hokejista Tomáš Hertl .

Kvitové kolegyni z fedcupového týmu a věčného smíška Lucii Šafářovou nešťastná událost donutila k zamyšlení o současném světě.

„Držím všechny palce, ať se Peťa, co nejdřív uzdraví! Jsem myšlenkama s ní! Stále tomu nevěřím, že se něco takového mohlo stát....co se to děje v našem světě? Už se člověk má bát vyjít ven, někam letět, nebo komukoli otevřít? Je smutné kam se naše planeta ubírá... kde je láska a soucit? Jsem z toho smutná...“ napsala Šafářová.