Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neuspokojená lyžařka Vonnová. Chce si to rozdat s bandou chlapů!

Autor: pv

V ženském lyžování dosáhla všeho. Sjezdařská královna Lindsey Vonnová (32) chce světu dokázat, že se může na svazích poměřovat i s muži. Američanku tahle výzva už dlouhodobě láká a zkusit si to chce ještě před koncem kariéry, který plánuje na příští rok po zimních olympijských hrách v Koreji.

Její ctižádostivost žene Vonnovou k překonávání rekordů a boji s komplikacemi. Prodělala už několik těžkých zranění, ale vždy se vrátila a soupeřkám ukázala, že je stále nejlepší. Nyní se chystá na další návrat. Zlomená ruka už srostla a Lindsey tvrdě trénuje. „Zatím je vše dobré a těším se z toho, že opět řádím ve sněhu,“ raduje se lyžařka.

Vítězka rekordních 76 závodů Světového poháru si chce ještě před blížícím se koncem kariéry splnit velký sen. „Poslední závod bych chtěla odjet proti mužům a několik jich i porazit,“ přeje si Vonnová, která už před pěti lety žádala povolené o to, aby mohla nastoupit do závodu s muži. Tehdy jí to ale Mezinárodní lyžařská federace zatrhla s tím, že zástupce jednoho pohlaví nemůže nastoupit do závodů toho druhého.

„Už jsem toho hodně dosáhla, ale soupeření s muži bych si chtěla splnit,“ tvrdí Vonnová. Podle odborníků může některé sjezdaře porazit, ale záleží i na profilu trati, pokud by nastoupila například v extrémně obtížném Kitzbühelu, byla by bez šance.

Americká lyžařka Lindsey Vonnová během závodu SP v kombinaci v Andoře
Americká lyžařka Lindsey Vonnová během závodu SP v kombinaci v Andoře