Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nesnášená tenisová hvězdička: Bouchardová promluvila o odvrácené straně krásy!

Autor: ija

Před třemi lety vylétla na tenisové nebe jako kometa. Semifinále na Australian Open i v Paříži, finále Wimbledonu, páté místo ve světovém žebříčku. Byla mladá, krásná a neokoukané a prestižní magazíny se rvaly o to mít ji na titulní straně. Kanaďanka Eugenie Bouchardová (22) teď promluvila o odvrácené straně krásy. O samotě, závisti, žárlivosti a výhrůžkách. 

Eugenie "Genie" Bouchardová popsala, jak se snažila vycházet s fanoušky v dobrém a jak jí někteří vyhrožovali smrtí. „Mám spoustu prima fanoušků, ale taky pár pořádně agresivních. Nevyhnula jsem se ani výhrůžkám smrtí,“ přiznala v rozhovoru pro australská média. Mluvila i o tom, jak cítila nepřátelství těch, kdo jí záviděli její exkluzivní vzhled. „Když chcete něčeho dosáhnout, jste osamělí. Cesta na vrchol je osamělost sama,“ prohlásila.

Provokace tenistky Eugenie Bouchardové na Instagramu.
Provokace tenistky Eugenie Bouchardové na Instagramu.

Často ji kritizovali, že se příliš věnuje svému vzhledu a že to brzdí její tenisový růst.

„Ale co je na tom špatného být známá i mimo tenisový svět? Co je špatného na tom, když je o vás zájem a jste v prestižních časopisech? Lidi říkají: Ty víc fotíš, než trénuješ. Ale já myslím, že fotím možná i míň než jiné tenistky. Ale jen mě kvůli tomu kritizují,“ postěžovala si. Ale když máte kolem sebe lidi, co vás nenávidí, znamená to, že jste v životě něčeho dosáhli,“ našla si v tom pozitivum.

Bouchardová přiznává, že mezi tenistkami na okruhu nemá kamarádky. „Snažím se zůstat uzavřená ve své bublině a jít si za svým. K ostatním se chovám přátelsky, ale nejsem tady proto, abych se kamarádila. Radši se soustředím na tenis. Žádná dvaadvacetiletá holka, kterou znám, nemá takové schopnosti a nedosáhla toho, co já. Jen přes velké oběti můžete dosáhnout velkých výsledků,“ věří tenisová hvězdička.