Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Slávistický veget na čínské pláži! Je to tady řehole, vtipkoval Barák

Autor: nem

Našli ráj 10 tisíc kilometrů od Edenu. Lážo plážo! Fotbalisté Slavie si užili pauzu při kempu v Číně. To se jim to odfrkávalo, když se tamní mecenáši praštili přes kapsu.

„Potkáme se s majiteli a jeden den se plánuje volný. Bude tam nějaké překvapení pro tým,“ culil se před cestou kouč Jaroslav Šihavý (55). To ještě nevěděl jaké.

Rychlovlak do stanice »Veget«! Sešívaní se po pražcích přesunuli na jih ostrova Chaj-nan a dováděli ve vlnách Tonkinského zálivku jako malí kluci. Teplota vzduchu u města Sanya sice činila jen 21°C, jenže proti zimní slotě v české kotlině to byl pořád abnormální hic.

Inu, není od věci hodit kondiční dřinu na chvilku za hlavu. Červenobílí plejeři vedle cachtání v moři v subtropech korzovali, sáli šťávu z kokosových ořechů, hráli volejbal a také lenošili.

„Profesionální fotbalista je tvrdá řehole,“ vzkázal vtipně fanouškům hvězdný středopolař Antonín Barák a hověl si při tom v houpací síti. Ano, i takhle vypadá příprava na jarní válku o titul, po kterém nadupaná Slavia za čínské prachy tuze baží.

Gino van Kessel se prochází v palmovém háji u čínské pláže
Gino van Kessel se prochází v palmovém háji u čínské pláže