Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chirurg, který operoval pořezanou Kvitovou, promluvil: Jakou jí dává šanci?

Autor: spo

Kariéra tenistky Petry Kvitové byla v jeho rukách. Chirurg Radek Kebrle se svým týmem koncem prosince operoval pořezané prsty na levačce české hráčky, kterou napadl doma zatím stále neznámý pachatel. Přestože zákrok dopadl dobře, doktor Kebrle nechce nic zakřiknout.

Mírně ho svazovala nervozita, když se mu pod skalpel dostala slavná tenistka. Nastoupí ještě někdy na dvorce, nebo bude muset ukončit kariéru? O osudu Kvitové rozhodovala šikovnost českého chirurga.

„Operoval jsem tak, jako bych operoval kohokoli jiného. Určitou nervozitu jsem samozřejmě někde vzadu v mozku pociťoval, ale nerozhodilo mě to, to bych byl hodně špatný lékař,“ řekl Kebrle v rozhovoru pro magazín Pátek Lidových novin.

Kvitová sevřela čepel nože, lékař operoval 3,5 hodiny. Kdy se vrátí k tenisu?
Video se připravuje ...

Chirurga specializujícího se na ruce zaskočil obrovský zájem, který jeho operace vyvolala. Přestože dopadla skvěle, stále však existuje šance, že se Kvitová nemusí k tenisu vrátit.

„Z toho humbuku kolem nejsem šťastný, protože jsme v tomto případě skutečně na začátku cesty. Máme za sebou padesát procent úspěchu. Teď, když jsou rány zahojené, je to třeba šedesát procent, ale pořád si nemůžeme pískat, že je vyhráno. Kdyby už bylo všechno zahojené a Petra byla zpátky na kurtu, byl bych mnohem radši,“ tvrdí Kebrle.

Kvitová: Je mi jedno, jak dlouho to potrvá, chci se vrátit
Video se připravuje ...

S českou tenistkou byl v lóži hudebník Karel Vágner i majitel Viktorie Plzeň Tomáš Paclík
S českou tenistkou byl v lóži hudebník Karel Vágner i majitel Viktorie Plzeň Tomáš Paclík