Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Koukalová začala brát prášky na paměť: I manžel se diví, jak to funguje!

Autor: bko

Přiběhnout pozdě na start třeba bez hůlek? Zapomeňte! Nebo vlastně… Biatlonistka Gabriela Koukalová se dala do boje se svou zapomnětlivostí a nasadila si speciální prášky. „Přijdu si jako úplně někdo jiný,“ vykládala novinářům po sprintu Světového poháru v Ruhpoldingu, kde si doběhla pro stříbrnou medaili.

Před rokem tady málem nestihla start hromadného závodu... a pak ho vyhrála. V sobotu ale byla Gábina připravená od první chvíle. „Ani hlídat mě nemuseli. Začala jsem brát B15 Memory, takže věřím, že mi to pomůže k tomu, abych si vzpomněla na start,“ smála se vedoucí závodnice SP.

A jak je to tedy s těmi pilulkami? „No... Ona to babička nedojedla, tak jsem si to od ní vzala. Zeptejte se manžela, jaké to má účinky. Najednou si přijdu jako někdo jiný,“ bavila se Koukalová a hned podala důkaz.

Rozradostněná Gabriela Koukalová si jde pro stříbrnou medaili ze sprintu SP v Ruhpoldingu
Rozradostněná Gabriela Koukalová si jde pro stříbrnou medaili ze sprintu SP v Ruhpoldingu

„Třeba v pátek jsem dostala asi šest úkolů, co mám vše zařídit, a když za mnou večer přišel Petr (Koukal), tak říkal: To není normální, tys to všechno udělala. A já na něj: No, B15,“ reprodukovala údajnou rozmluvu s manželem.

Se startem tedy problém nebyl, ale při cestě do cíle měla Koukalová co dělat, aby se prodrala přes pomalejší soupeřky. „Já se bála nějaké kolize na trati, protože ty závodnice, možná i kvůli té velmi hlučné tribuně nebo tak, nemají slušné vychování. Ani na opakované prosby o puštění vůbec nereagovaly, takže jsem musela použít násilí a prostě jsem je sundala holí. Ať se nezlobí. Takové Velikonoce. Nadílka,“ pousmála se biatlonová hvězda.

„Nebylo to extra násilí, ale musela jsem použít hůl, abych je napomenula, protože v momentě, kdy finišujete a víte, že je to na vteřiny a ony vám zaberou celou trať a uhýbají tak, abyste je nemohly předjet, to mi přijde nefér. Já to nedělám, tak si trochu vyprošuju, aby to ostatní taky nedělaly,“ vyzvala Gabriela Koukalová.

V rodišti Koukalové. Gabča byla zvláštní bohém, vzpomínají v Jablonci
Video se připravuje ...