Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Těžká rána pro Schumachera. Přišel o další desítky milionů od sponzorů

Autor: pv

Přes tři roky je legendární pilot formule 1 Michael Schumacher (48) upoután na lůžko. Po těžké nehodě na lyžích stále není schopen žít život jako před tím. Náročná léčba stojí údajně až 3,5 milionu korun týdně. Do rodinného rozpočtu nyní citelně zasáhli dva sponzoři, kteří se rozhodli neprodloužit spolupráci s německým závodníkem.

Během kariéry ve formuli 1 si Michael Schumacher vydělal několik miliard korun a nezapomínal část příjmů posílat i na charitu. Se slavným jezdcem pojilo během let své jméno i několik globálních značek, které sedminásobnému mistru světa platili za propagaci miliony eur. Po tragické nehodě z prosince 2013 se rozhodlo ukončit spolupráci se Schumacherem hned několik společností jako výrobce minerálních vod Rosbacher a módní firmy Navyboot a Jet Set.

Koncem roku pravděpodobně skončil kontrakt i výrobci garážových vrat Hörmann a luxusní značce hodinek Audemars Piguet. Mezi věrnými partnery naopak zůstala automobilka Mercedes-Benz, Ferrari, výrobce helem Schuberth či investiční společnost Deutsche Vermögensberatung AG.

Co na první pohled vypadalo jako hazard, byla ve skutečnosti záchranná jízda. Schumacher měl pomáhat dceři kamaráda.
Co na první pohled vypadalo jako hazard, byla ve skutečnosti záchranná jízda. Schumacher měl pomáhat dceři kamaráda.