Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Šílený manévr z lásky! Žokej blokoval soupeře, aby pomohl přítelkyni k výhře

Autor: ija

Riskantní manévr z lásky předvedl australský žokej Josh Cartwright (22) během dostihu v Adelaide. Místo rovnou do cíle to vzal prudce doprava napříč dráhou a narazil do soupeře, aby ho tak odtlačil a zablokoval a zabránil mu v pronásledování vedoucího koně. Na něm totiž seděla provinilcova přítelkyně Anna. 

Nebezpečný Cartwrightův pokus skutečně pomohl norské jezdkyni Anně Jordsjoové (21) k vítězství. Její kůň Murti vyhrál o půl délky. Jordsjoová vůbec netušila, co se za ní děje, ale prohlásila, že by byla vyhrála i bez cizí pomoci.

Výsledek dostihu platí, ale kariéra mladého žokeje je teď ve velkém ohrožení. Za bezohlednou jízdu totiž vyfasoval pořádný flastr, do žádného dostihu hezky dlouho neodstartuje.

Náraz to byl tak velký, že jezdec na koni Horse of Wax na chvíli vypadl ze sedla. „Je šokující, co udělal,“ hřímal na adresu Cartwrighta šéftrenér závodiště John Peacock.

Australan zřejmě nebude žádné neviňátko. Už před dvěma lety měl potíže s dostihovými zákony, když musel zaplatit pokutu v přepočtu 10 000 korun za to, že se pokoušel ukrást soupeři jezdecký bičík. Jestli to taky bylo z lásky, to se neví.

Australský žokej Josh Cartwright pomohl své lásce Anně Jordsjoové k vítězství v dostihu šíleným manévrem.
Australský žokej Josh Cartwright pomohl své lásce Anně Jordsjoové k vítězství v dostihu šíleným manévrem.