Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Mimořádný úspěch! Ben Cristovao je mistrem Evropy v brazilském jiu jitsu

Autor: Ondřej Němec

Stoupá stále výš nejen jako zpěvák, ale i jako bojovník. Ben Cristovao vybojoval na mistrovství Evropy v Lisabonu zlato v brazilském jiu jitsu. 

V jednom ze svých songů Ben Cristovao zpívá: „Ptali se mě, jestli mě to baví, asi jo. Ptali se mě, jestli se mi daří…“ Co se týká brazilského jiu jitsu, tak stoprocentně!

Ben Cristovao aktuálně ukořistil zlatou medaili mezi bílými pásy střední váhy v kategorii Master 1 na mistrovství Evropy v Lisabonu. Šestidenního šampionátu v portugalské metropoli se účastní přes čtyři tisíce závodníků.

VIDEO: Cristovao je jedním ze zakladatelů akademie jiu jitsu v Brně

 

Devětadvacetiletý showman začal s jiu jitsu relativně nedávno, ale už má za sebou veliké úspěchy v podobě dvou zlatých a dvou bronzových medailí.

V Portugalsku je Ben Cristovao součástí pětičlenné skupiny reprezentující akademii Jungle BJJ, kterou v České republice založil Fernando Nascimento Araujo (původem z Brazílie). Dalším, kdo má medaili z Lisabonu jistou, je Michal Šnajdar, jenž získal bronz. 

Šampionát končí až v neděli 22. ledna, do té doby mohou ještě vybojovat další cenné kovy i zbylí bojovníci z Jungle BJJ.

VIDEO: Jeden z největších hitů Bena Cristovao "ASIO" 

 

JIU JITSU

Brazilské jiu jitsu, zkráceně BJJ, je bojové umění, úpolový sport a sebeobranný systém, který se zaměřuje na úchopy, páčení a škrcení, jež se uplatňují hlavně v boji na zemi. Umění bylo odvozeno z japonského bojového umění Kodokan judo na počátku 20. století, který se sám vyvinul z japonského ju jutsu v 19. století. Umění podporuje zásadu, že menší, slabší člověk se může úspěšně bránit proti většímu, silnějšímu útočníkovi pomocí správné techniky, především uplatňováním páčení a škrcení.

 

Ben Cristovao a Pepa Dostál běželi se Superlifem
Video se připravuje ...