Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jak jsme to mohli přežít? Hvězdní sprinteři měli na Kanárech děsivou havárii

Autor: ija

Britští atleti James Ellington (31) a Nigel Levine (27) měli na Kanárských ostrovech děsivou havárii na motorce a leží v nemocnici. Čelně se srazili s autem jedoucím po špatné straně silnice. „Divím se, že jsme to vůbec přežili,“ přiznal sprinter Ellington, za nímž se na Tenerife okamžitě vydaly matka Andrea a přítelkyně Emily. Sportovci byli na tréninkovém kempu v teple, oba ale utrpěli těžká zranění a jejich kariéra je ve vážném ohrožení. 

Tohle soustředění skončilo, jak nemělo. Sprinter James Ellington, který motocykl řídil, si zlomil pánev a holenní i lýtkovou kost a musel na operaci. Lékaři se obávají, že kariéra atleta, který pomohl Velké Británii k dvěma titulům mistrů Evropy ve štafetě, skončila. Čtvrtkař Nigel Levine na tom není tak zle, ale i on má vážně poraněnou pánev.  

Oba sportovci dostali stovky pozdravů a zpráv s přáním brzkého uzdravení. „Jsem dojatý z toho, kolik vzkazů jsme dostali. Měli jsme velké štěstík protože vůbec nevím, jak jsme to s Nigelem mohli přežít,“ napsal Ellington na Instagramu. „Oba jsme silné osobnosti, budeme zotavit z té děsivé nehody a vrátit se k atletice,“ dodal.  Jen pár hodin před nehodou pověsil na Twitter snímek z atletického stadionu s poznámkou: „Konec dalšího dobrého tréninu s kámošema.“

Nehoda vyděsila i ostatní sportovce. Britská olympionička Asha Philipová zveřejnila fotku Levina v nemocniční posteli. „Je to bojovník, daří se mu dobře a děkuje všem za vzkazy pro něj i Jamese,“ připojila.

Za Ellingtonem okamžitě přiletěly jeho matka Andrea i přítelkyně Emily Wrightová. Myslí na něj i zbytek rodiny v Británii. „Byl v životní formě, chystal se na mistrovství světa, které letos bude v jeho rodném Londýně. Modlete se, aby se uzdravil,“ napsala na sociálních sítích jeho teta.

O tom, jak došlo k havárii, se mnoho neví. Dvojice se údajně v zatáčce čelně srazila s autem, které jelo po špatné straně, s největší pravděpodobností ho řídil turista.

Není známo, kam atleti na motorce jeli, ale podle místních využívá tuhle cestu většina lidí, když se chce dostat z jižní části ostrova na horu Mount Teide, která je nevyšší horou nejen Kanárských ostrovů, ale i Španělska. Místní tvrdí, že silnice je mezi motocyklisty mimořádně populární, protože má dobrý povrch a je točitá.

Ellington pomohl britské štafetě k vítězství na mistrovství Evropy 2014 a 2016 a ke štafetovému stříbru na Hrách Commonwealthu. Levine má doma osm světových a evropských medailí ze štafetových závodů.

Britský čtvrtkař Nigel Levine po těžké havárii na Kanárských ostrovech.
Britský čtvrtkař Nigel Levine po těžké havárii na Kanárských ostrovech.