Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Šílenec v autě zabíjel v Melbourne: Berdychova Ester byla u toho, šlo jí o život!

Autor: top

Čert vem výklep od Federera. Tady šlo o život! A manželka Tomáše Berdycha (31) se při Australian Open málem podívala smrti do očí! Po řádění maniaka zůstali v Melbourne čtyři mrtví.

Ještě než v pátek večer místního času z tribuny sledovala, jak jejího milovaného Toma vypráskal z kurtu švýcarský expres, vypravila se Ester Berdych Sátorová (24) na procházku do centra Melbourne. A krátce před 14. hodinou se tam na rušné obchodní ulici, vzdálené asi 1,5 km od tenisového areálu, odehrála tragédie.

Zabiják v autě úmyslně vjel do davu lidí na chodníku, čtyři usmrtil a dalších 29 zranil! „Smutná zpráva. Stalo se to těsně po tom, co jsem to místo opustila,“ svěřila se šokovaná Ester na sociální síti.

Manželka Tomáše Berdycha Ester na tenisovém Australian Open
Manželka Tomáše Berdycha Ester na tenisovém Australian Open

Podle všeho nešlo o teroristický útok. Vyšetřovatelům je prý útočník jménem Dimitrious Gargasoulas (26) znám již z dřívějška kvůli násilnostem vůči rodinným příslušníkům a problémům s drogami.

Než psychicky pomatený muž nastartoval vražednou jízdu, údajně zaútočil nožem na svého bratra. Při následné zběsilé honičce v autech s policií vjel na pěší zónu, kde ve zhruba 60kilometrové rychlosti začal srážet chodce.

Policisté nakonec auto zastavili srážkou s vlastním vozem, útočníka obklíčili a zahájili palbu, při níž jej střelili do ruky. Poté byl zatčen. „Byla to hrůza. Všichni se snažili prchnout, ale několik lidí srazil. Těla létala vzduchem,“ popsal hrůzné okamžiky jeden ze svědků.