Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Gentleman Federer? Legendě ruply nervy, vzteky rozházela věci

Autor: pan

Má pověst gentlemana, v osmifinále Australian Open to však Roger Federer vůbec nepotvrdil. V zápase s japonským tenistou a pátým hráčem světa Kei Nišikorim předvedl výstup, kterým si velké sympatie fanoušků dvakrát nezískal. V klíčovém pátém setu o postup do čtvrtfinále totiž při ošetřování soupeře vzteky rozházel kolem své lavičky vše, co mu přišlo pod ruku.

Tak jednoduchou záležitost, jako ve třetím kole s Tomášem Berdychem , legendární Roger Federer určitě nečekal. A tušení se mu vyplnilo. Kei Nišikori trápil hvězdného Švýcara pět setů, než padl po téměř třech a půl hodinách tvrdého boje 7:6, 4:6, 1:6, 6:4 a 3:6.

Pátý hráč světa Kei Nišikori svému slavnějšímu sokovi řádně zatápěl, první sadu vyhrál v tiebreaku 7:6, další dvě sice ztratil, čtvrtá však znovu patřila neúnavnému Japonci. O postupujícím do čtvrtfinále tak musela rozhodnout pátá sada.

Sadu o vše však v Melbourne začal rodák z Basileje výborně, vedl 3:0 a vše směřovalo k z jeho pohledu zdárnému konci. V ten moment si však vzal jeho soupeř pauzu na ošetření, což Federera pořádně vytočilo.

VIDEO: Takhle Rogera Federera většinou neznáme

Když došel na lavičku, vzteky kolem sebe rozházel vše, co mu přišlo pod ruku. Okolo létaly ručníky, frustraci Švýcara neunikla ani láhev vody. Snad aby místní DJ legendu ještě více naštval, ozval se stadionem slavný hit Don´t Worry, Be Happy.

Čtyřnásobný vítěz turnaje měl k obavám celkem oprávněný důvod, s Nišikorim měl totiž bilanci na své poměry relativně vyrovnanou. Z šesti vzájemných utkání vyhrál Federer čtyři, naposledy ho jeho soupeř trápil ve skupině Turnaje mistrů v roce 2015, než ho švýcarský favorit zdolal až po boji 6:4 ve třetím setu.

Roger Federer se ve čtvrtfinále utká s přemožitelem Andy Murrayho - německým tenistou Mischou Zverevem.