Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Terminátor, hvězda Bayernu i šampion Lauda. Kdo viděl drsné pády v Kitzbühelu?

Autor: ija

Nejtěžší sjezd na světě na trati Streif v rakouském Kitzbühelu přitahuje každý rok pozornost nejen lyžařů. Na VIP tribuně se to jen hemží slavnými tvářemi. K celebritám, které si závod na svatém místě všech sjezdařů nenechají ujít, patří „Terminátor“ Arnold Schwarzenegger nebo boss formule 1 Bernie Ecclestone. I letos jim při pohledu na riskantní jízdy tuhla krev v žilách.  

Na tradiční lednový víkend se do rakouského Kitzbühelu sjíždějí bývalí sjezdaři. Počínání svých následovníků sledovali i ti nejslavnější ze slavných, domácí lyžařské ikony minulosti Hansi Hinterseer, Franz Klammer nebo Stephan Eberharter. Nechyběla ani trojnásobná olympijská vítězka Maria Höfflová – Rieschová, která sjezdu mužů dala přednost před závodem žen v jejím domovském Ga-Pa.

Švýcar Beat Feuz havaroval při sjezdu v Kitzbühelu ve stokilometrové rychosti, naštěstí se mu nic nestalo.
Švýcar Beat Feuz havaroval při sjezdu v Kitzbühelu ve stokilometrové rychosti, naštěstí se mu nic nestalo.

Z Mnichova dorazila „delegace“ fotbalistů Bayernu, Rakušan David Alaba a Francouz Franck Ribéry , nechyběl ani rakouský kancléř Christian Kern s manželkou.

Ti všichni mohli sledovat i hororové chvíle. Jako když se do cíle řítil Švýcar Beat Feuz a vypadalo to, že si jede pro cenné vítězství. V samém závěru to ale napálil do sítě.  

Charitativního závodu v rámci lyžařského víkendu se zúčastnila početná skupina ze světa motorismu: Piloti F1 Max Verstappen, Daniil Kvjat a Carlos Sainz mladší a jezdci MotoGP Dani Pedrosa a Pol Espargaro. A také brazilská manželka (možná odcházejícího) šéfa F1 Bernieho Ecclestona Fabiana, o níž se ví, že je vášnivou lyžařkou.