Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Super Bowl dojímal! Pohár pro nemocnou maminku hvězdy Bradyho

Autor: ija

Quarterback New England Patriots Tom Brady (39) měl o motivaci navíc, když pomohl týmu vstát při Super Bowlu z mrtvých, zlikvidovat obří ztrátu proti Atlantě Falcons a po prodloužení získat slavnou trofej. V hledišti byla nejen jeho manželka, hvězdná modelka Gisele Bündchenová, ale také jeho maminka Galynn, která bojuje s vážnou chorobou, je po chemoterapii a radioterapii a celou sezonu kvůli tomu neviděla naživo ani jeden zápas. „Jsem přešťastná, celý zápas jsem se za Patriots modlila,“ řekla.

Teprve před pár dny prozradil Tom Brady, že jeho matka bojuje s vážnou nemocí. „Poslední rok byl pro celou naši rodinu hodně těžký. Je to hodně osobní. Doufám, že v neděli tady na stadionu budeme moci být všichni,“ naznačil, že si nebyl jistý, zda zdravotní problémy dovolí matce přijet. „Celou sezonu neviděla ani jeden zápas, přitom je nadšenou fanynkou,“ dodala hvězda NFL.

Bradyhovi byli nakonec v Houstonu kompletní. Slavný quarterback zveřejnil před zápasem fotku ze stadionu, na níž on a jeho otec líbají Galynn každý z jedné strany. „Sendvičová fotka pro maminku. Jdeme na to, Pats,“ napsal. Bezprostředně před zápasem hledal maminku v hledišti, ale nenašel. „Bylo tam tolik fanoušků, každý na mě mával. Nemohl jsem ji poznat.“

Podle amerických médiích bojuje Bradyho matka s vážnou nemocí už osmnáct měsíců. Rodina nezveřejnila, o jakou chorobu jde. Majitel Patriots Bob Kraft prozradil, že Galynn Bradyová je po chemoterapii a radioterapii. „Bylo skvělé, že mohla přijet. Vím, jak je pro Toma důležitá. Řekl jsem mu: Vyhrajeme Super Bowl pro tvou mámu,“ prohlásil.

Matka Toma Bradyho Galynn a jeho manželka Gisele se objímají poté, co New England Patriots ovládli Superbowl.
Matka Toma Bradyho Galynn a jeho manželka Gisele se objímají poté, co New England Patriots ovládli Superbowl.

Tak se i stalo. „Jsem unešená a přešťastná. Celý zápas jsem se za Patriots modlila,“ řekla Galynn Bradyová, která spolu s manželem nevynechala ani jeden ze šesti Super Bowlů, kde jejich syn hrál.

Bradyovi rodiče nebyli jedinými členy rodiny, kteří viděli další Tomův triumf, v hledišti byly i sestry Junie, Maureen a Nancy. „Taky švagři a jedna z mých švagrových, hodně přátel, prostě celá armáda fanoušků. Jsem šťastný, že tady všichni byli,“ řekl dojatý Brady.

A také manželka Giselle zveřejnila fotku čtyřleté dcery Vivian v tátově dresu s nápisem „Bradyovy malé dámy“. Na tribuně byli ovšem i synové John a Benjamin.