Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Velká rána pro Spartu: Kadlec má trhlinu ve svalu jako Rosický!

Autor: nem

Vrátil se, aby dával góly tam, kde je mu nejlépe. Ve Spartě. Jenže Václav Kadlec (24) se k palbě na bránu ne a ne dostat. A vypadá to, že kvůli dalšímu zranění nestihne ani začátek jara!

Nešťastný forvard, za kterého dali Letenští dánskému Midtjyllandu 73 milionů korun, zase marodí. Loni 29. října odkulhal Vašek v 9. minutě ze zápasu s Příbramí s nataženým stehenním svalem a od té doby nehrál.

Na týmovém soustředění ve Valencii už už nabíral kondici a formu na jaro, jenže ouha. Ze španělského tepla se musel zraněný vrátit do české zimy.

„U Vency je to zase sval. Věřím ale, že bude v pořádku co nejdříve,“ pravil hlavní trenér a sportovní ředitel Sparty Tomáš Požár.

Tomáš Rosický se na soustředění Sparty ve Španělsku připravuje pod dohledem kondičního trenéra Tomáše Malého
Tomáš Rosický se na soustředění Sparty ve Španělsku připravuje pod dohledem kondičního trenéra Tomáše Malého

Jenže Blesk zjistil, že se o banalitu nejedná! „Je to smůla. Vašek tam má drobnou trhlinu. Teď volíme ten nejlepší lékařský postup,“ přiznal Kadlecův manažer Pavel Paska.

Hvězdný útočník tak nejspíš přijde o začátek jarní části, kterou Sparta odstartuje duelem Evropské ligy v ruském Rostovu (16. února). „Délka rekonvalescence v tuto chvíli není jasná,“ vzkázali pouze Letenští fanouškům na svých webových stránkách. Doba léčení natrženého svalu však u fotbalistů bývá na několik týdnů...

Rosického kletba

Trhlina ve stehenním svalu. Tuhle diagnózu dobře zná Tomáš Rosický (36), jenž kvůli ní přišel třeba o závěr loňského Eura. Teď kletbu padla na spoluhráče ze Sparty Kadlece. Když se »Rosa« na červnovém ME ve Francii zranil, lékaři mu nařídili klid na tři až šest týdnů. V případě čerstvě pochroumaného Václava Kadlece by to tedy znamenalo, že může v krajním případě přijít až o čtyři ligová kola včetně dvojzápasu EL s Rostovem. Naopak úsměv na tváři kouzlí sparťanským příznivcům právě Rosický. »Skleněný« špílmachr se po problémech s achilovkou vrací postupně do plné zátěže, a na začátek jara plánuje být fit. „Zatím je to dobrý!“ hlásil kolegům ze Sparty na soustředění ve Španělsku.