Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Byznys kolem Laviho: nabídky na oblečení, autogramiády, už mu půjčují auta

Autor: iSport.cz

O postavu Julia „Laviho“ Lavického z on-line seriálu Vyšehrad je zájem na všech frontách, využít její popularity se snaží počítačoví piráti či soukromé firmy. Fiktivní postava ztělesněná Jakubem Štáfkem navíc „žije“ i v reálném světě.

Podle vyjádření programového ředitele Obbodu Daniela Strejce pro e15.cz postava Lavického obecně stírá hranici mezi realitou a fikcí. „Dostáváme například spoustu žádostí o uspořádání autogramiád s fotbalovou hvězdou Lavickým. Nikoho ale vůbec nezajímá, jestli představitel Lavického Jakub Štáfek fotbal skutečně hrát umí. Což on mimochodem umí,“ říká Strejc.

Na Obbod se obracejí i firmy s žádostí o prodej oblečení s Laviho značkou či s nabídkou product placementu a dalších typů partnerství. Podle Strejce ale Obbod majitele Kamila Oušky není v současnosti v pozici, kdy by musel generovat zisk za každou cenu, tomu odpovídá přístup firmy k případným obchodním jednáním.

„Nevzali bychom proto nic, co by Laviho stavělo do jiného světla a nějak nabourávalo mýtus kolem něj vybudovaný,“ dodal Strejc. Výsledkem jedné konkrétní nenásilné spolupráce byla možnost bezplatného zapůjčení sportovních aut pro potřeby seriálu.

Hello kopyto! Lavimu přišla fotbalová „nabídka“ z Floridy, přetahují se o něj i české firmy. Více čtěte ZDE>>>

Jakub Štáfek alias Julius Lavický si získal mezi fotbalovými fanoušky velkou popularitu
Jakub Štáfek alias Julius Lavický si získal mezi fotbalovými fanoušky velkou popularitu

Štáfek: Natočit hokejový Vyšehrad? Inspirace je taky dost
Video se připravuje ...

Řítí se jak lavina! Lavický předvedl na hřišti kličky i parádní trefu
Video se připravuje ...