Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Jágrova zapomenutá romance. S touhle kráskou měl rande před 25 lety!

Autor: Patrik Vacek

Soutěž Miss sloužila pro hokejovou legendu Jaromíra Jágra (44) skoro jako katalog pro výběr partnerky. Až na pár výjimek měl totiž slavný útočník vztah s účastnicemi této prestižní události. Jako první partnerka je vzpomínána Iva Kubelková (vicemiss 1996). Ještě před ní ale Jaromíra okouzlila jiná černovláska a deník Sport byl před pětadvaceti lety u toho!

Tehdy dvacetiletý Jágr byl hvězdou Pittsburghu a na kontě měl už dva Stanley Cupy. V létě 1992 tradičně trávil léto doma a rozhodně se nenudil. Novináři mu domluvili setkání s Miss Československo Pavlínou Babůrkovou a hokejista z ní byl unešený.

„Podle fotek se mi líbila, byla vysoká, štíhlá, a také mě zajímalo, co s takovou devatenáctiletou holkou udělá nečekaný úspěch, když se jí život prakticky změní přes noc,“ vzpomínal ve své knize Jágr, který dostal od otce velké školení, jak na schůzku se slečnou vyrazit.

V létě 1992 měl Jágr schůzku s miss Pavlínou Babůrkovou
V létě 1992 měl Jágr schůzku s miss Pavlínou Babůrkovou

„Seš přece nějakej gentleman, nemůžeš jít na schůzku s dívkou jako nějaký vandrák,“ cepoval táta Jaromíra a obstaral mu přes zahradníka nádherný puget. Setkání pak probíhalo v romantickém duchu.

Babůrkovou překvapilo, že Jágr tehdy nedorazil v bouráku a v saku s kravatou. Představovala si ho prý jako někoho vážného a seriózního. Při schůzce došlo na polibky a objetí.

Jaromír půvabnou černovlásku vzal dokonce i na loďku na Vltavu a užili si spolu krásné odpoledne. „Noviny tehdy psaly, jestli z Miss Babůrkové nebude Mrs. Jágrová. Nebude, ale to vůbec nevadilo.   Bavili jsme se dobře,“ tvrdil Jágr.

Babůrková se díky svému okouzlujícímu vzhledu stala dokonce druhou nejkrásnější ženou Evropy na soutěži Miss Europe v Aténách. Kariéru modelky ale nakonec vyměnila za roli ženy v domácnosti.

Přes 16 let žije s bývalým přítelem zpěvačky Lucie Bílé podnikatelem Petrem Kratochvílem ve vile v Jevanech u Prahy. Mají spolu čtyři děti Pavla, Petra, Ilonu a Julii. Syna Honzu má ještě z předešlého vztahu.

Takhle žijí v centru Calgary. Nakoukněte na pokoj k Jágrovi a jeho Veronice - čtěte ZDE