Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Sprinter Bolt netají fotbalové ambice: Budu tak dobrý jako Rooney!

Autor: pav

V atletice dokázal vše, co mohl, teď míří na fotbalová hřiště. Jamajský sprinter Usain Bolt se dlouhá léta netají tím, že by chtěl hrát za svůj milovaný Manchester United, na úterním předávání sportovní ceny Laureus navíc vyřkl i neskromný cíl - chce být na takové úrovni, jako Wayne Rooney.

Poslední profesionální závod zaběhne na srpnovém mistrovství světa v Londýně, pak Usain Bolt pověsí tretry na hřebík. A hodlá obout kopačky. Třicetiletý Jamajčan ale nemyslí jen na zabíjení času na hřišti za domem, chce si zahrát za svůj milovaný Manchester United. Pomoci mu k tomu má trénink v jiném velkém klubu, německé Borussi Dortmund.

"Budu týden v Dortmundu, zatrénuji si tam, načerpám pocity," řekl Bolt poté, co ve středu převzal cenu Laureus pro sportovce roku. "Chci vidět, jak mi to půjde. S přáteli hraji fotbal v jednom kuse a chci vidět, na jaké jsem úrovni," dodal.

O svých schopnostech na hřišti Bolt rozhodně nepochybuje. "Když budu pilně pracovat, můžu být dost dobrý. Nebudu lhát a říkat, že ze mě může být nejlepší fotbalista planety. Ale můžu být na dobré úrovní, na takové, jako je třeba Wayne Rooney ," přirovnal se nejrychlejší muž světa k nejlepšímu střelci historie Manchesteru United.

Jestli Boltův smělý plán prosadit se v profesionálním fotbale i po třicítce skutečně vyjde, to se možná začneme dozvídat už na sklonku letošní sezony, kdy se Jamajčan bude prohánět po dortmundském Signal Iduna Parku po boku hvězd, jako jsou Marco Reus nebo Pierre-Emerick Aubameyang.