Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Biatlonisté uctili Laviho! Líbali si ruku jako hvězda ze seriálu Vyšehrad

Autor: pta, ivp

Julius Lavický už není populární jen mezi fotbalisty. Velkou oblibu si hlavní postava ze seriálu Vyšehrad získala také mezi biatlonisty. Na probíhajícím MS v Hochfilzenu ho stříbrný Ondřej Moravec a dvojnásobná medailistka Gabriela Koukalová dokonce připomněli při svých oslavách, když si políbili vlastní ruku. "Ano, v tom gestu je Lavi. Není to nic jiného než gesto ze seriálu,“ prozradil jejich týmový kolega Michal Krčmář.

Tohle gesto Julius Lavický předvedl před kamerou několikrát. Padlý talent, který víc chodí po večírcích než na tréninky a ze Sparty proto přestoupil do třetiligového Vyšehradu, zvedne ruku a políbí si svoje tetování na bicepsech. Moravec a Koukalová tuhle specialitu přenesli na biatlonové závodiště.

Na seriál, ve kterém vystupují také skuteční fotbalisté, upozornil biatlonisty poprvé jejich fotograf Petr Slavík. „Když se objevil nový díl, sedli jsme si a dívali se společně,“ řekl Krčmář . Pak mezi biatlonisty padnul další nápad. „Závodníci se mezi sebou hecovali, kdo Laviho gesto udělá po dojezdu do cíle, když bude placka,“ prozradil Slavík.

U dvou medailových závodů Koukalové na něj v cíli nedošlo. „Kluci jí vyčítali, že na to zapomněla. Pak si to vynahradila při medailovém ceremoniálu,“ popsal Slavík. Moravec si výjimečnou příležitost nenechal ujít, když dofinišoval ve čtvrtečním vytrvalostním závodě, po kterém bral stříbro. „Byl plný emocí a hned si na to vzpomněl,“ usmívá se fotograf.

Jak to vypadá, fenomén nejpopulárnějšího seriálového fotbalisty zřejmě nemá hranic.

Ondřej Moravec líbá svůj biceps v cíli nakonec stříbrného vytrvalostního závodu na MS v Hochfilzenu
Ondřej Moravec líbá svůj biceps v cíli nakonec stříbrného vytrvalostního závodu na  MS v Hochfilzenu

Speciální příloha: Vše o MS v biatlonu 2017, Hochfilzen - čtěte ZDE »