Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tenisový virtuóz Federer? Zahrál si u Karlova mostu a málem spadl do Vltavy!

Autor: pan

A přeci je to člověk! Tenisová genialita v podání Rogera Federera oprávněně svádí k myšlence, jestli má tenhle chlápek nějakou slabinu. Po své pondělní návštěvě Prahy, kdy propagoval zářijový první ročník Laver Cupu, podal důkaz, že ani on není bezchybný. Při exhibici na lodi, kdy si poblíž Karlova mostu párkrát pinknul s Tomášem Berdychem, totiž málem skončil v chladné Vltavě!

Osmnáctkrát vyhrál grandslamový turnaj, naposledy uchvátil parádní bitvou ve finále Australian Open s Rafaelem Nadalem . Milionkrát zahrál míče, o kterých obyčejný smrtelník oprávněně pochyboval, že můžou z tenisové rakety vůbec vyletět.

Srazit na lopatky, respektive do chladných vod řeky Vltavy, však mohla Federera až krátká tenisová výměna s Tomášem Berdychem , kterou si oba tenisté střihli na lodi poblíž slavného Karlova mostu. Když se totiž švýcarský démon pokoušel překročit síť, klopýtl a málem na vlastní kůži okusil únorovou teplotu pražské řeky.

Náladu však populární FedEx neztrácel ani po svém nechtěném extemporé. "Vtipkovali jsme, že bychom to měli dělat každý den, abychom zpopularizovali tenis. Nevím, jestli si někdo něco takového už vyzkoušel. Je pravda, že trochu foukalo," říkal s úsměvem Švýcar.

A že by to opravdu nebyla příjemná koupel, potvrzují i Berdychova slova. "Byla zima, ale bylo to příjemné. Byla to skvělá příležitost, jak Rogerovi ukázat trochu Prahy. Z mostu nás sledovalo hodně lidí, hrát tenis pod Karlovým mostem je něco výjimečného."

A co teprve, jak by se fanoušci bavili, kdyby nejlepší tenista historie okusil kvalitu nejdelší řeky v České republice.

Hvězdný Federer propaguje v Praze Laver Cup. S fanoušky se sešel na Staroměstském náměstí
Video se připravuje ...

"Tomáš mi vysvětlil, co se odehrává na nábřežích, ale samozřejmě Praha, to není jen Vltava. Proto se do Prahy vrátím. Chci co nejdřív vyzkoušet pivo, chci si užít město. Před deseti lety bohužel nebyl čas. Možná přijedu s rodinou a projdeme si Prahu," nenechal se však zaskočit kuriózní epizodou Federer.

A pro hlavní město měl jen slova obdivu. "Prahu mám moc rád, je to jedno z nejhezčích měst v Evropě. Když jsem známým říkal, že jedu do Prahy, říkali, že jsem šťastný muž," potěšil fanoušky basilejský rodák.

Takže Rogere, ať se daří a mysli na Vltavu v dobrém...

Federer si na Vltavě zapinkal s Berdychem
Video se připravuje ...

LAVER CUP

Laver Cup se hraje tři dny. Pátek a sobota bude rozdělena na denní a večerní zápasy a v neděli se budou hrát finálové zápasy.

Každý den se odehrají čtyři zápasy – tři dvouhry a jedna čtyřhra.

Jak dvouhry, tak čtyřhry se budou hrát na dva vítězné sety. V případě vyrovnaného stavu 1:1 na sety se rozhodne ve třetím setu super tiebreakem.

Pokud je třetí den stav nerozhodný po 12 zápasech, tak o vítězi rozhodne čtyřhra.

Každý z hráčů bude hrát v průběhu Laver Cupu minimálně jednu dvouhru.

Nikdo z hráčů nebude hrát více než dvě dvouhry.

Alespoň čtyři ze šesti hráčů musí hrát čtyřhru.

Pokud bude stav po 12 zápasech vyrovnaný, odehraje se rozhodující pátý zápas – čtyřhra, která rozhodne o vítězi.

Nasazení hráčů proběhne každý den před prvním zápasem. Kapitáni si navzájem vymění karty se jmény hráčů, aniž by věděli, koho druhá strana navrhuje.

zdroj: lavercup.com

Tenisový svátek Laver Cup ozdobí Roger Federer i Rafael Nadal
Video se připravuje ...