Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Slzy v přenosu: Věnoval bronz přítelkyni, která měla kolizi s Koukalovou

Autor: ija

Až v poslední den světového šampionátu sjezdařů se Německo dočkalo medaile. Postaral se o ni syn dvou lyžařských hvězd Felix Neureuther (32)  a neubránil se slzám. V přímém televizním přenosu věnoval svůj bronz nemocné přítelkyni, biatlonistce Miriam Gössnerové, která před časem měla ve Světovém poháru i lehkou kolizi s Gabrielou Koukalovou.

V neděli získal nejlepší německý sjezdař bronz ve slalomu na mistrovství světa ve Svatém Mořici. Dojel si pro něj úchvatnou jízdou z desátého místa po prvním kole a zajistil Německu jedinou medaili ze šampionátu. A v televizním rozhovoru podlehl emocím. „Normálně nejsem taková měkota, ale dnes…“ hlesl Felix Neureuther (32).

Gabriela Koukalová před sebe v cíli stíhačky pouští Miriam Gössnerovou
Gabriela Koukalová před sebe v cíli stíhačky pouští Miriam Gössnerovou

„Byl jsem pod obrovským tlakem. Celé naše lyžování bylo hodně kritizované. I mě už odepisovali, ale o to větší jsem cítil motivaci,“ řekl syn někdejších německých lyžařských hvězd Rosi Mittermaierové a Christiana Neureuthera. „Emoce mě přemohly, normálně jen tak nebrečím,“ řekl lyžař, který získal už pátou světovou medaili a obhájil bronz z posledního šampionátu.

V živém přenosu věnoval svůj bronz nemocné přítelkyni, krásné biatlonistce Miriam Gössnerové (26), která se stále potýká s následky těžkého pádu na horském kole a v poslední době ji navíc trápil silný zánět obličejových dutin.

„Miri je doma a není jí moc dobře. Má za sebou krušné časy. Sama nemůže závodit, ale o to víc stála za mnou. A nikdy si nestěžovala. Proto patří minimálně polovina té medaile jí,“ vzkázal přes slzy biatlonistce, které v prosinci na Světovém poháru v Pokljuce přišlápla lyži Gabriela Koukalová  a pak ji před sebe pustila do cíle - čtěte ZDE »