Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jsi fašista! Golfista McIlroy si zahrál s Trumpem a je kvůli tomu pod palbou kritiky

Autor: pv

Je to smolař. Golfista Rory McIlroy nedávno rozzuřil svou bývalou snoubenku tenistku Caroline Wozniackou, když se opět rozpovídal o jejich tehdejším vztahu. Nyní to schytal ne kvůli bývalé lásce, ale politice. Zahrál si golf s americkým prezidentem Donaldem Trumpem a to podle některých lidí neměl dělat.

Dostává pořádně za uši. Kdyby golfista McIlroye věděl, kolik lidí ho začne nenávidět, tak by si s prezidentem USA Trumpem nejspíš nezahrál. Lidé jeho společné snímky s nejmocnějším mužem planety berou jako podporu člověka, který se například naváží do osob vyznávajících jinou víru. Severoirského hráče tak odpůrci Trumpa začali označovat dokonce za fašistu!

„Číst poznámky od lidí, že jsme fašista kvůli tomu, že jsem strávil čas ve společnosti někoho jiného, je směšné. Moje setkání s Trumpem nemá žádny politický kontext, jen jsme si zahráli golf,“ bránil se McIlroy a nezapomněl v zápětí dodat, že Trump je dobrým golfistou a respektuje ho.

„Taky nesouhlasím se vším, co říkají moji přátelé a rodina, ale stejně s nimi hraji golf. Pozvali mě, abych si zahrál s prezidentem USA a je na vás, či respektujete osobu, která tento úřad zastává, nebo ne,“ řekl McIlroy a diplomaticky se tak snažil vyžehlit setkání s člověkem, který je buď milován, nebo nenáviděn.