Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Helcelet velebí přítelkyni Rosolovou: Hrozný pád a ani nepodala protest

Autor: ija

Vícebojař Adam Sebastian Helcelet (25) velebí svou přítelkyni Denisu Rosolovou (30) za to, jak zareagovala na hrozivý pád v rozběhu na halovém mistrovství Evropy v Bělehradě. Česká atletka skončila potlučená v nemocnici, ale nechtěla podávat protest proti soupeřkám, které ji srazily. Jí samotné by to už nepomohlo a ostatní by připravila o boj o medaile. Helcelet před svou láskou smeká. „To je sportovní respekt! Není to jen o tom hnát se jak blázen za slávou, medailemi a penězi," napsal. 

„Musím před Denčou smeknout za její přístup po ošklivém pádu," napsal Helcelet na svém facebookovém profilu. „Dlouhou dobu se trápila, nešlo jí to. Po dvou letech, kdy se konečně vrátila do formy, přijde tato smutná událost, a zrovna na mistrovství Evropy,“ vysvětlil, proč byl pád pro Rosolovou tak nepříjemný.

Helcelet na své přítelkyni oceňuje, že záležitost vzala bez zášti k soupeřce, která ji srazila. „Denča necítila zlost, nechtěla podávat protest a připravit tak soupeřky o možnost boje o medaile. To je sportovní respekt! To by si lidi měli uvědomovat i v normálním životě,“ neskrýval mladý atlet hrdost na svou partnerku.

VIDEO | Pád Rosolové na halovém ME

„Jsem si jistý, že to holky neudělaly schválně. Denča projevila hlubší rozum, než tady většina bezmozků ve sportu projevuje. Není to jen o tom hnát se jak blázen za slávou, medailemi a penězi. Za mě palec nahoru,“ napsal. „Buďte lepší,“ uzavřel.

Rosolová se skutečně obdivuhodně přenesla přes smůlu, která ji postihla. „Nic se neděje, venku budu mít svou dráhu,“ vzkázala svým fanouškům s poděkováním za povzbuzující zprávy. „Jsem v pořádku! Jen mě bolí hlava, krk, žebra, pravá půlka těla je sedřená a na čele mám bouli,“ dodala s nadhledem.

Denisa Rosolová měla v úvodním rozběhu na HME ošklivý pád a skončila v nemocnici
Denisa Rosolová měla v úvodním rozběhu na HME ošklivý pád a skončila v nemocnici