Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Blíží se play off, český veterán ohrožen! Čeká Jágra posledních 15 zápasů v NHL?

Autor: mik

Prosadit se gólově ve dvou zápasech po sobě? Na to Jaromír Jágr (45) čekal víc než rok. Jenže důvod k oslavě je to pramalý. Nad floridskými Pantery se v NHL stahují mračna a někdo to určitě odnese…

Vloni dotáhl Floridu po čtyřech letech do play off, všichni z něj přes brzký konec v boji o Stanley Cup šíleli. Milovali jeho a Jágr jim lásku oplácel.

Je to tady perfektní, nechápu, jak jsem někdy mohl hrát jinde,“ hlásil vesele. Jenže letos, přestože se celou sezonu drží v elitním útoku, je to jiná písnička. Zatímco vloni stihl v základní části 66 bodů, teď je jen 15 duelů před koncem na 37.

Jágrova Veronika byla královnou galavečera, na kterém byl její Jaromír zvolen mezi sto nejlepších hráčů historie
Jágrova Veronika byla královnou galavečera, na kterém byl její Jaromír zvolen mezi sto nejlepších hráčů historie

A přestože nyní oprášil střeleckou hokejku a trefil se proti Minnesotě (4:7) i Tampě Bay (2:3). Ale jeho mančaft dál dusí své šance na play off – rupl sedm z osmi posledních špílů a na postup už ztrácí propastných sedm bodů! Kartáč tak schytal i nedotknutelný »Džegr«.

„Soupeři si ho teď víc střeží, nedávají mu tolik prostoru. On se tomu ale musí přizpůsobit, musí zabrat,“ »risknul« kritiku kouč Tom Rowe. A hned se tak spekuluje, jestli nejstarší plejer NHL bude hrát za Panthers i po sezoně. Jestli nejsou jeho dny v NHL sečteny…

„Po vypršení kontraktu uděláme to samé, co poslední dva roky. S Jardou si sedneme a uvidíme, jestli ještě bude chtít hrát,“ dal prostor spekulacím šéf Floridy Matthew Caldwell. Co by se tak s Jardou mohlo dít po sezoně?