Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vyhozený komentátor dostal infarkt a bojoval o život. Nikdy jsem neřekl, že Venus je gorila

Autor: iSport.cz

Komentátor Doug Adler (59), kterého sportovní kanál ESPN vyhodil za to, že během zápasu Venus Williamsové použil slovo „gorila“, dostal infarkt. Podle lékařů je na vině prožitý stres. Adler tvrdí, že neřekl gorila, ale „guerilla“, tedy partyzánka, a na bývalého zaměstnavatele podal žalobu.

K incidentu došlo během prvního grandslamového turnaje tenisové sezony Australian Open. Zkušený komentátor tvrdí, že použil slovo guerilla, což je v tenisovém světě rozšířený pojem.

Jenže to znělo jako „gorila“, a na jeho hlavu se spustilo peklo. Na kurtu totiž právě působila Venus Williamsová,  a tak byl Adler označen za rasistu. A okamžitě propuštěn. Psychický tlak neustál, dostal infarkt a málem ho to stálo život.

Komentátor ESPN Doug Adler byl propušten, když údajně řekl označil Venus Williamsovou slovem "gorila".
Komentátor ESPN Doug Adler byl propušten, když údajně řekl označil Venus Williamsovou slovem "gorila".

„ESPN není v právu, když s ním ukončil smlouvu. Způsobilo mu to vážné finanční a emociální škody,“ řekl právník, jehož prostřednictvím se propuštěný komentátor dovolává u soudu spravedlnosti.  Sám Adler prohlásil, že je „všechno, jen ne rasista“.

„Doug dostal infarkt a málem zemřel,“ řekl pro rádo Fox Sports Adlerův kamarád Clay Travis. „Lékaři soudí, že za to mohl stres z toho, že byl neprávem propuštěn. A ještě ho označili za rasistu, přestože nic rasistického neřekl,“ dodal.