Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Hotel, muzeum, spodní prádlo, a teď i letiště! Co po Ronaldovi pojmenují příště?

Autor: ija

Triumf portugalské reprezentace na fotbalovém EURO nese další ovoce. Osm měsíců na to se letiště ve Funchai jmenuje po Cristianu Ronaldovi. Na Madeiře se ale i protestovalo proti názvu podle nejslavnějšího syna portugalského ostrova. Hvězda Realu Madrid má už doma na Madeiře muzeum, hotel a sochu v nadživotní velikosti. A samozřejmě taky vlastní značku spodního prádla CR7. Letiště mu ve sbírce zatím chybělo.

Umíte si představit „Letiště Petra Čecha “? Nebo „Letiště Tomáše Rosického “? Asi ne, ale v Portugalsku to zjevně mají jinak. Kdo odteď poletí na Madeiru, přistane na „Letišti Cristiana Ronalda “. To bylo oficiálně přejmenované dnes ráno a ceremoniálu se zúčastnil sám hráč se synem, přítelkyní Georginou Rodriguezovou a matkou, která dojetím plakala.

K překvapivému kroku jistě přispěl triumf portugalské reprezentace na loňském evropském šampionátu ve Francii. Ne všem je ale po chuti, na internetu vznikla i petice proti novému jménu, protože části obyvatel to připadá hloupé. „Každý ví, že jsem hrdý na svou zemi a především na mé rodné město. Nikdy jsem o tohle nežádal, ale nejsem pokrytec, jsem šťastný a poctěný,“ řekl Ronaldo na ceremoniálu, které na místě sledovaly stovky lidí.

Teď už jen zbývá, aby tam po slavném rodákovi pojmenovali tamní stadion. A kdo ví, jestli se metropole Madeiry nakonec taky nebude nazývat Ronaldo.

Na Madeiře pojmenovali letiště po fotbalistovi Cristianu Ronaldovi
Na Madeiře pojmenovali letiště po fotbalistovi Cristianu Ronaldovi