Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Argentinský boj ve výškách. S nevolnostmi budou zápolit viagrou!

Autor: pav

Absence Lionela Messiho není jedinou přítěží pro argentinskou reprezentaci v kvalifikačním zápase na MS 2018 proti Bolívii. Hvězdný tým bojuje i s nevolnostmi způsobenými nadmořskou výškou, ve které se hřiště nachází. Trenér Edgardo Bauza jim v rámci prevence připravil neobvyklý koktejl, aby je udržel ve střehu.

Bolivijské La Paz, dějiště úterního zápasu, se nachází 3 640 metrů nad hladinou moře a je tak nejvyše položeným městem na světě. Fotbalové hvězdy v něm přicházejí o síly a mnohdy i o body. Své by mohla vyprávět argentinská reprezentace. Když v La Paz hrála v roce 2013, Javier Mascherano a Angel Di María potřebovali kyslíkovou masku. Ještě čtyři roky předtím navíc museli skousnout vysokou prohru 1:6.

Trenér Bauza tentokrát nehodlal žádné překvapení připustit a své hráče posílil neobvyklým koktejlem. Ten se skládá z paracetamolu, kofeinu, a také viagry. Sidenafil, který je v ní obsažený, má hráčům "Albiceleste" pomoci s udržením vysoké úrovně sportovních výkonů v neobvykle velké nadmořské výšce.

"Problém s nadmořskou výškou se projevuje v posledních 20 minutách zápasu. Uvidíme, jak se s tím fyzicky popereme," okomentoval zápas s Bolívií Bauza. Argentina je momentálně třetí v jihoamerické kvalifikační skupině, pouhý bod před Kolumbií a další dva body před Ekvádorem a zatím nepostupujícím Chile. Jejich soupeř, Bolívie, je po pouhých dvou výhrách ze 13 zápasů předposlední.