Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Plavec Micka a krásná volejbalistka Hermannová? Nový sportovní pár!

Autor: nit

A je to venku! Plavec Jan Micka potvrdil, že má románek s plážovou volejbalistkou Barborou Hermannovou. Začali spolu chodit už na loňské olympiádě v Riu a prožívají vztah na dálku. Krauler od Silvestra trénuje většinou v Itálii, Hermannová létá po celém světě.

„Je moje partnerka, známe se z Ria,“ připustil Micka poté, co se na Instagramu vyvěsil společnou fotku s cyklistického výletu. „Jsme spolu jednou za měsíc, vidíme se o víkendu na tři dny. Dneska máme v plánu jet na výlet,“ hlásil Micka v úterý.

Oba sportovci mají svůj program. Hermannová jezdí po světě se svou týmovou partnerkou Markétou Slukovou, Micka většinu času tráví v Itálii, kde se připravuje ve skupině spolu se světovým rekordmanem Gregoriem Paltrinierim. V únoru se potkali ve floridském Fort Lauderdale. Micka tam byl na soustředění, český volejbalový pár tam hrál turnaj.

Jan Micka se připravuje na další závody
Video se připravuje ...

„Trenéři se hnedka vyptávali, věděli, jestli tam budou český holky, jestli je znám, tak jsem říkal, že jo. A trenér: Hm, tak posuneme trénink a jdeme se koukat,“ vzpomínal Micka. Na volejbal si se svou dívkou plavec zatím netroufnul.

„Chtěl jsem to zkusit. Když jsem ale viděl, jak hraje Maki se svým manželem… K nim že bych se šel přidat? Já, takový dřevo?“ usmívá se Micka. „Bára se mnou do vody šla. Ale znáte ženský… Nechtěla si namočit hlavu. Musel jsem jí trochu pomoct. Nebylo to zrovna nejchytřejší řešení…“

Teď mají pár dní pro sebe v Česku. Hermannová se vrátila z turnaje v Curychu, kde se Slukovou skončily o víkendu druhé. Micka je na chvíli doma a o víkendu ho čeká finále mistrovství republiky družstev v Plzni.

„Soustředím se na plavání, pro ni je prioritní beach. Oba máme cíle, olympijské hry v Tokiu, podřizujeme tomu všechno,“ říká Micka. „Sportovci to mají dané, že je to náročnější. Je dobré, že se nevidíme každý den, že si nelezeme na nervy.“