Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hrůzostrašná nehoda ve formuli. Zraněný pilot byl desítky minut uvězněn ve voze!

Autor: pv

O vlásek unikl smrti. Sedmnáctiletý pilot britské série formule 4 Billy Monger zle odnesl střet s pomalu jedoucím vozem soupeře, do kterého vrazil v plné rychlosti. Mladík zůstal zraněný uvězněn ve svém monopostu přes hodinu a půl. Následně byl při vědomí letecky transportován do nemocnice.

Monger patří k talentovaným britským pilotům a netají se snem závodit jednou ve formuli 1. V neděli se ale jeho sen proměnil v noční můru. V 6. kole na okruhu v Donington Parku zezadu v plné rychlosti vjel do pomalu jedoucího soupeře Fina Pasmy, kterému se nemohl vyhnout, protože jeho monopost spatřil až na poslední chvíli.

Pasmova formule se nárazem nadzvedla a spadla do kokpitu Mongera.  Šokující záběry z kamery umístěné na voze Brita diváky u obrazovek vyděsily. Pomoc se objevila záhy a jezdec byl naštěstí při vědomí.

Problém nastal ve chvíli, kdy se ho záchranný tým snažil vyprostit z vozu. Trvalo jim to kolem hodiny a půl. Mongera pak transportovala helikoptéra do nemocnice v Nottinghamu. Podle lékařů má zraněné nohy a je potlučený. O jeho dalším stavu budou doktoři průběžně informovat.

Témata:  formulezraněnínemocnicenehodanárazhavárieVIPsport