Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Anglií otřásla smrt reprezentanta (†44)! Zkolaboval na tréninku mladíků

Autor: bko

Dělal to, co miloval. Bývalý anglický reprezentant Ugo Ehiogu ještě ve čtvrtek trénoval tým Tottenhamu do 23 let, na něm ale zkolaboval, dostal zástavu srdce a v pátek v nemocnici zemřel. Miláčkovi fanoušků Aston Villy či Middlesbrough bylo pouhých 44 let.

Ehiogu zkolaboval v tréninkovém areálu Tottenhamu, kde trénoval juniorskou rezervu. Čtyřiačtyřicetiletý bývalý obránce byl po okamžitém ošetření na místě převezen záchrankou do nemocnice, tam ale v pátečních ranních hodinách zemřel.

Ugo Ehiogu odehrál více než 200 zápasů za Aston Villu
Ugo Ehiogu odehrál více než 200 zápasů za Aston Villu

"Šok a smutek, který všichni v klubu cítíme, ani nejde popsat slovy. Ugova skvělá osobnost bude nenahraditelná. Naše srdce jsou teď s jeho manželkou Gemmou a jejich rodinou," napsal v prohlášení šéf mládežnického úseku Tottenhamu John McDermott.

"Nemůžu uvěřit zprávě, že Ugo Ehiogu je mrtvý. Vždy, když jste byli s ním, vyzařival uklidňující a zároveň vřelé vibrace. Mé srdce míří za jeho rodinou," napsal si na Twitter Rio Ferdinand, který se sám musel před časem vyrovnat se ztrátou své manželky.

Ehiogu trénoval rezervní tým Tottenhamu od roku 2014. Během hráčské kariéry strávil nejvíce času v Aston Ville, kde mezi roky 1991 - 2000 odehrál více než 200 zápasů, a v Middlesbrough, kde strávil dalších sedm let. S oběma týmy získal Ligový pohár, celkem tuhle trofej zvedl nad hlavu třikrát.

Zahrál si ale i za skotské Rangers a jejich fanoušci nezapomenou na jeho první gól, když v derby proti Celtiku rozhodl fantastickými nůžkami...

Za anglickou reprezentaci Ugo Ehiogu nastoupil ve čtyřech zápasech, kariéru ukončil v roce 2009.