Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Rajnoch v TIKI TAKA: Potkalo mě něco jako Frantu, měli mě za blázna

Autor: ija

Šokující sebevražda bývalého reprezentanta Františka Rajtorala během angažmá v Turecku bude jedním z témat pondělního dílu pořadu televize O2 TV TIKI TAKA. O svých psychických problémech i o tom, jak je řešil, se rozhovořil jeden z hostů Jan Rajnoch. „Měl jsem husí kůži už jen z toho, že bych se tam měl vrátit,“ řekl o svém tureckém působení a dodal, že se nestydí za to, že v té době vyhledal odbornou pomoc.

"Můj případ je velmi podobný a taky mě to potkalo v Turecku. Byl jsem tam sám, jako byl teď František. Klub měl problémy, a tak museli odejít kluci ze Slovenska, kteří tam předtím byli se mnou. Stejně jako tady, taky musel odejít Dan Kolář,“ vysvětloval Rajnoch a přidal okolnosti, za jakých se už nevrátil z reprezentačního srazu.

„Tlak na mě byl tak velký a psychika strašně nalomená. Měl jsem husí kůži už jen z toho, že bych se tam měl vrátit. Během reprezentačního srazu jsem poprosil manažera, aby rozvázal smlouvu,“ popsal.

Rajnoch v TIKI-TAKA o psychice sportovců: Taky mě měli za blázna
Video se připravuje ...

Své psychické problémy si ale nenechal přerůst přes hlavu. „Hned potom jsem vyhledal pomoc, začal jsem spolupracovat s odborníky, kteří mi pomohli. Když je někdo citlivej, jako byl František nebo jako jsem třeba já, měl by na tom začít pracovat individuálně. Jsme profesionálové, musíme se starat nejen o tělo, stravu, životosprávu, ale i o psychiku a duši,“ dodal Rajnoch, který připomněl i to, jak se cítil, když o svých problémech nahlas promluvil. „Všichni mě měli za blázna, i mezi hráčemi se říkalo, že mi ruplo v hlavě.“

„O psychických problémech sportovců se moc nemluví, a pak to takhle dopadá,“ napsal k případu Františka Rajtorala na svém twitterovém účtu.

Rada v TIKI-TAKA: Jak je to s mobily v kabině Sparty
Video se připravuje ...

Sparťan Suchařípa: Před 10 lety bych titul přál Plzni, teď už ne
Video se připravuje ...

Nikdy nezapomeneme! Osobnosti reagují na úmrtí Františka Rajtorala
Video se připravuje ...

Explzeňský Rajtoral (†31) spáchal sebevraždu. Podívejte se na jeho kariéru
Video se připravuje ...