Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Krásnou golfistku (†32) udusila rakovina: Měnila se před očima!

Autor: ps

Z lidských příběhů někdy mrazí… Jedním takovým je životní etapa francouzské golfistky Cassandry Kirkland (†32). Bohužel krátká. Přesto, že nekouřila, udusila ji v neděli rakovina plic.

Byla to obrovská bojovnice. Je to dva roky, co u ní lékaři objevili rakovinu plic. Přesto se Cassandra nevzdávala, nazouvala golfové botky a snažila se světu ukázat, že i s tak zákeřnou nemocí se dá žít.

Dařilo se jí to, svůj boj s rakovinou se nesnažila skrývat. Naopak! Ona i spousta dalších hráček na okruhu Ladies European Tour, kde dělá Česku jméno Klára Spilková , porážely rakovinu. Rozdávaly trička, dárkové předměty a radily nemocným, jak se s nevyléčitelnou chorobou prát.

Cassandra v době, kdy o nemoci ještě nevěděla.
Cassandra v době, kdy o nemoci ještě nevěděla.

„Chci být tím správným příkladem. Myslím si, že zkušenosti z mojí léčby mohou pomoci ostatním lidem s rakovinou. Třeba budou mít i díky mě štěstí a svoji těžkou bitvu vyhrají,“ vyprávěla s úsměvem pohledná Francouzska.

Jenže její iniciativa a síla postavit se nemoci nestačila. V posledních měsících se stav Kirkland zhoršoval. Trpěla bolestmi, dusila se. Hrozná představa! Svoji životní bitvu bohužel nevyhrála, v neděli zamřela.