Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Messi se pochlubil velkou sbírkou dresů. Má v ní i jednu českou legendu!

Autor: ija

Lionel Messi (29) se pochlubil neuvěřitelnou sbírkou.  Ačkoli hvězda Barcelony tvrdí, že výměny dresů nevyhledává, tahle výjimečně bohatá kolekce mluví o opaku. Jen na snímku, který argentinský fotbalový kouzelník zveřejnil, je přes 70 kousků klubových i reprezentačních dresů, které nasbíral za 13 let své kariéry ve velkém fotbalu. Nechybí ani triko Juventusu, v němž na hřišti čaroval Pavel Nedvěd. Ale kde má dres Milana Petržely, se kterým měnil v roce 2011 po zápase Barcy s Plzní v Lize mistrů?

Francesco Totti, Sergio Agüero, Thierry Henry, Ikes Casillas , Philipp Lahm, Yaya Touré, spoluhráči z Barcelony Gerard Piqué, Dani Alves nebo Louis Suárez a další slavná i méně slavná jména včetně českého záložníka Pavla Nedvěda Lionel Messi doma ve své místnosti na památeční předměty. Dresy visí na stěnách, na stropě i leží na podlaze. Na fotografii, která to dokumentuje, sedí Messi se synkem Thiagem. A přestože tvrdí, že výměny nijak nevyhledává, na tuhle sbírku je očividně pyšný.

„Neříkám si o výměnu. Pokud je tam někdo z Argentiny, vyměním si dresy s ním. Pokud ne, ale někdo jiný se mnou měnit chce, vyhovím mu. Když nikdo nechce, já sám to nevyhledávám. Jen jednou jsem požádal soupeře od dres, byl to Zinedine Zidane ,“ prozradil Messi nedávno.

Pavel Nedvěd není jediným českým hráčem, s nímž Messi měnil dres. V roce2011 po zápase Ligy mistrů mezi Barcelonou a plzeňskou Viktorií získal cennou trofej Milan Petržela. Jeho dres ale na Messiho obrázku chybí. Ovšem Petržela nemusí být smutný. Jedna je jasné, že hvězdný Argentinec má úlovků očividně víc, než je na fotce, a kromě toho - ani dres Cristiana Ronalda , Messiho úhlavního konkurenta v boji o post nejlepšího fotbalisty světa, není nikde vidět.

Lionel Messi ukázal svou sbírku vyměněných dresů, na stropě má i Pavla Nedvěda.
Lionel Messi ukázal svou sbírku vyměněných dresů, na stropě má i Pavla Nedvěda.