Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Vízek v České uličce: O Peltovi v chládku, Haškovi i sexu v poločase

Autor: DIGI TV, ija

Sex byl pro něj vždycky fyzicky náročnější než fotbal. „Každý to máme jinak. Já kdybych měl večer sex, tak druhý den nemůžu hrát. Zatímco takový Štambacher by ho mohl mít klidně třeba ještě v poločase,“ prozradil Ladislav Vízek moderátorovi Michalu Hrdličkovi. Známý bavič a kritik poměrů v českém fotbalu je hostem dalšího dílu pořadu Česká ulička televize DIGI TV a mluví v něm i o tom, proč Ivan Hašek odešel z čela fotbalové asociace, kam chodívali se spoluhráči po zápasech na víno i jak se divil, když dostal první výplatu v LeHavre. 

Vízek se brání označení fotbalový kritik. „Já nejsem kritik, já jen mluvím o tom, co se děje. A že je to kritický, za to si může fotbal sám,“ míní legendární fotbalista. „Míra Pelta sešel z cesty, už to nebyl jen fotbalový manažer, ale politik. Obklopoval se ministry. Je to smutné, co se děje. Velká ostuda pro náš fotbal," dodal. 

Zavzpomínal, jak se v čele českého fotbalu krátce objevil jeho kamarád Ivan Hašek. „Všichni jsme mu vyčítali, že se rychle stáhl. Já jsem říkal: Ivane, ty jsi poserka, zbabělec… A on: Láďo, tohle nejde. Já tam vlastně nic neznamenám. Když si pan Berbr dupne, smete mě valná hromada. S těma lidma nemá cenu pracovat. Tady to jednou bouchne!“

Vízek v České uličce: O Peltovi v chládku, „poserkovi" Haškovi i sexu v poločase
Video se připravuje ...

Když přišla řeč na výstřelky některých hráčů, Vízek klidně přiznal, že ani on nebyl žádný svatoušek. „Chtěl jsem žít i při fotbale. Dnes je to jiné, jsou v tom daleko větší peníze, než když my jsme hráli v Prešově za 300 korun. Nikdy jsme to ale nepřeháněli. Když jsme přiletěli na letiště do Kbel, šli jsme na vínečko do Odry v Bohnicích. Do centra jsme nechodili a holky u toho už vůbec nebyly.“

„Tehdy si kdejaký zelinář nebo řezník vydělával daleko víc než profesionální fotbalista a ven se jít nedalo. Když jsem se pak na starý kolena dostal do Le Havru a přišla mi první výplata, vyrazilo mi to dech. Říkám manželce: To není možný! Oni se určitě museli splést, tady je o dvě nuly víc."

 Celý rozhovor uvidíte na www.digisupersport.cz"