Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílenci v souboji s hurikánem! Zápasník Cristovao a pilot Kopfstein řádili ve větrném tubusu

Autor: spo

Dva špičkoví sportovci Petr Kopfstein, pilot Red Bull Air Race a Ben Cristovao, toho času úřadující mistr Evropy v brazilském jiu jitsu, se sešli ve větrném tunelu v pražských Letňanech. „Pozval jsem Bena, abych mu ukázal něco z mého tréninku pro leteckou akrobacii. Tohle místo je skvělé pro trénink orientace v prostoru,“ říká Kopfstein. Toho na začátku června čeká třetí zastávka mistrovství světa Air Race v Japonsku.

S orientací v prostoru se musí při zápasech popasovat i Cristovao. „Bylo to absolutně výborný, fantastickej zážitek, páni já lítal,“ rozplýval se po premiéře ve větrném tunelu zpěvák Ben Cristovao.

V Huricane Factory se ujali zkušení instruktoři, než se mohl vnořit zápolit se silným proudem vzduchu. Nastínili mu, co ho čeká, jak se v tubusu chovat a na co si dát pozor. Parta, kterou měl kromě Petra Kopfsteina k dispozici, patří bez diskuze mezi nejlepší na světě.

 „Tihle kluci a holky jsou mnohem lepší než já, pravidelně bodují na prestižních závodech. Je super, že se Benovi a mě mohli tak dlouho věnovat. Dřív jsem s nimi taky travil hodně času, jezdil jsem do Letňan trénovat jednou týdně. Nyní, když létám v Air Race Master Class, tak už tolik času nemám,“ říká pilot Petr Kopfstein.

Jak a zda Petrovi trénink s Benem a instruktory Huricane Factory pomohl, se ukáže první červnový víkend. Poslední závod v americkém San Diegu rodákovi z Karlových Varů přinesl zatím životní výsledek v Master Class, skvělými výkony zaletěl šesté místo. Vylepší své umístění?