Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Sparťan Čermák zle dojel na řízení v opilosti: Má na krku tři roky v base!

Autor: vba

Jednomu fotbalovému bláznovi řidičák vrátili, další o něj přišel… Zatímco plzeňský exreprezentant David Limberský (33) už zase brázdí silnice, sparťanský záložník Aleš Čermák (22) za volant nesedne nejméně rok.

Leží v motolské nemocnici se zlomenými žebry, loučí se s červnovým Eurem jedenadvacítek, kde měl hrát, a jedno má jisté: Za volant dlouho nesedne! To vše kvůli nějakým šesti pivům, která si dal po posledním zápasu sezony Sparty v Uherském Hradišti, a životní hlouposti, když po příjezdu do Prahy sedl po půlnoci za volant.

Míra alkoholu v krvi dosáhla přes 1 promile, jde tedy o trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. No, a jelikož způsobil vážnou nehodu, hrozí Čermákovi odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitým trest (až 5 milionů) a zákaz řízení (1 až 10 let).

Z tohoto vraku se Čermákovi podařilo vystoupit, pak upadl do bezvědomí.
Z tohoto vraku se Čermákovi podařilo vystoupit, pak upadl do bezvědomí.

„Počkejte si na výsledek, jednotlivé úkony nebudeme komentovat,“ řekl mluvčí policie Andrea Zoulová.

Jelikož Aleš způsobil škodu především sobě – je zraněný a jeho octavia RS shořela – do vězení na 90 procent nepůjde. Ale zákaz řízení dost možná dostane i vyšší než roční.

Jak to měl Limba ?

David Limberský boural v září 2015 a zle poničil své Bentley. Jinak jen poškodil zeď a nikoho nezranil, nadýchal zhruba stejně jako Čermák – 1,5 promile. Původní  čtyřletý zákaz řízení mu po stížnosti snížili loni v květnu na roční a zhruba před týdnem vyfasoval nový řidičák. Ve výsledku tak neřídil rok a půl.

Sparta - Bohemians: Čermák se trefil nádherně z dálky a Sparta vede 1:0
Video se připravuje ...