Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Růžičkův svatební den? Syn a dcera pozvání odmítli, rodiče mu požehnali

Autor: Tomáš Gebert

Prožíval jeden z nejkrásnějších dnů v životě. Zamilovaný Vladimír Růžička (54) se podruhé oženil. Jenže jeho děti na svatbu nepřišly.

Důvod? Jeho novomanželka Marie, rozená Pavlovská (28). Růžičkův syn Vláďa (28) i dcera Eva (34) se totiž stále nemůžou smířit s tím, že vztah jejich otce s novou láskou prosákl na veřejnost již dva měsíce poté, co v únoru 2016 úspěšný hokejový kouč ovdověl – jeho žena Eva (†53) zemřela na rakovinu.

Bez kopretinky!

Proto, když si loni v červnu Vladimír mladší bral v Průhonicích mistryni světa ve sportovním aerobiku 2014 Veroniku Kubíčkovou, měl tátovi podle rodinného známého vzkázat: „Zvu tě na svatbu, ale přijeď bez té své kopretinky.“ A na tohle ultimátum nebyl »starý Růža« zvědavý.

První novomanželský polibek, pak pláč. Tak probíhala svatba Vladimíra Růžičky a jeho ženy Marie.
První novomanželský polibek, pak pláč. Tak probíhala svatba Vladimíra Růžičky a jeho ženy Marie.

Nejdu, táto

Rok se s rokem sešel a svatební oznámení přilétlo i na druhou stranu. „Táta mě na svatbu pozval, ale nejdu,“ řekl Blesku syn Vladimír, hokejista Chomutova, kde přitom s otcem-trenérem bojují za jeden tým.

Rodiče jsou šťastní

Růžička byl hlavně dojatý, že mu na svatbě požehnali rodiče Vladimír a Marie. „Ti to všechno nesou suprově. Vidí, že jsem šťastný, takže jsou šťastní taky. Trochu jiné je to s dětmi...“ svěřil se již v dubnu. „Ale věřím, že se to urovná. Pořád jsou to moje děti, moje krev.“

Olympijský vítěz z Nagana, jenž razí heslo: Je třeba žít naplno, nikdo neví, jak na světě bude dlouho, vzkázal pochybovačům: „Prostě prožívám další etapu života, jedna skončila, druhá začala. Věřím, že to všichni pochopí. I děti…“

PERLIČKY ZE SVATBY
- v neděli po ránu si manželka Vladimíra Růžičky změnila si jméno na profilu fb z Mária Paulina na Marie Růžičková a všem, kteří dorazili na svatbu, nebo blahopřáli, poděkovala;

- v 21.45 h vypukl pompézní ohňostroj, salvy byly slyšet až do blízkého Jirkova;

- „Svatba, hostina, ohňostroj, nejlepší, co jsme viděli,“ píše na fb jedna z pozvaných a novomanželům znovu popřála hodně štěstí;

- hosté se rozcházeli až kolem jedné po půlnoci. Maruška s Růžou taky vydrželi. Ona po celou dobu nesundala svatební šaty a užívala si jich. Lehce i tančila.

- Pro hosty byl připraven bohatý raut – lososi, krevety, maso nejrůznějšího druhu. Grilovaná šunka a k výběru bylo i spoustu sladkých dobrot.