Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šebrle rok po krádeži zlata, které zmizelo z toalety: Už moc nedoufám!

Autor: pv

Ztrácí naději. Bývalý desetibojař a nyní moderátor televizních zpráv Roman Šebrle před rokem přišel o zlatou olympijskou medaili z Atén, kterou mu někdo odcizil na dobročinné sportovní akci. Šance že se mu ještě někdy vrátí do vlastnictví, je podle samotného Šebrleho velice malá.

Šel rozdávat radost na dobročinnou sportovní akci a přišel o svou nejcennější trofej. Šebrlemu před rokem odcizili zlatou olympijskou medaili z Athén, kterou ji zapomněl na toaletě. Když se pro ni vrátil, byla už fuč.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o pro mne osobně opravdu velkou ztrátu, rozhodl jsem se vyzvat touto cestou všechny, aby mi ji pomohli najít. Případně, aby ji ten, kdo ji má u sebe, vrátil,“ prosil někdejší desetibojař, jež má ještě olympijské stříbro ze Sydney z roku 2000.

Ani po dlouhých měsících se Šebrlemu nikdo neozval a někdejší světový rekordman a mistr světa už přestává věřit. „Medaile se mi zatím bohužel nevrátila. Je mi to líto ale nic s tím nenadělám. Pokud by se v někom nakonec přece jenom hnulo svědomí a ozval se, určitě se mu odměním a nebudu se na něj zlobit – zkrat se může přihodit každému. Ale už moc nedoufám,“ povzdechl si v rozhovoru pro nasepraha.cz.

Zlato z olympiády se možná pokusí získat znovu. Tentokrát jako golfista. „Svůj zelený sen sním neustále, ale teď mám dlouhodobé cíle nastavené jinak. Rád bych hrál na úrovni širší české profi špičky a zůstal na takovém levelu, abych od padesáti mohl hrát seniorskou túru, kde hrají velmi dobří hráči a i peníze jsou celkem zajímavé,“ prozradil Šebrle.