Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nahá kráska Wozniacká: Bratrovi jsem znechutila tenis, raději skončil

Autor: pan

Byla světovou jedničkou, pak však přišel i kvůli vážnému zranění tvrdý pád. Teď se dánská tenistka Caroline Wozniacká znovu drápe mezi elitu, na žebříčku jí patří šestá příčka. A co víc. Fanoušky stále imponuje nejen skvělou hrou, ale i nesporným půvabem. Své sexy tělo předvedla i na titulní stránce magazínu ESPN. Šestadvacetiletá krasavice se se svými fanoušky podělila i o řadu netradičních témat.

Psal se duben roku 2016, když s dánskou tenistkou začal spolupracovat český kouč a tvůrce úspěchů Petry Kvitové David Kotyza. Osud však tomuto spojení nakloněn nebyl. Rodačka z Odense utrpěla při tréninku vážné zranění, které přímo ohrozilo její kariéru.

"Byla to šílená bolest. Nikdy jsem nic horšího nezažila. Na antuce mi sklouzla noha, vypadla mi z tenisky. Když jsem se na ni podívala, viděla jsem, jak mi z nohy čouhá kost," popsala děsivé okamžiky vítězka 25 turnajů na okruhu. 

Pak však sympatická tenistka přešla na mnohem příjemnější téma. "Jako malá jsem byla výborná plavkyně. V pozdějším věku však už nešlo věnovat se na špičkové úrovni tenisu i plavání. Rozhodla jsem se tedy pro tenis," říká se smíchem tenistka.

Tak to je nádherný pohled na Caroline Wozniackou
Tak to je nádherný pohled na Caroline Wozniackou

Jeden sport však dánské hráčce s polskými předky opravdu vlastní není. "Jsem hrozná v basketbalu. Je na mě opravdu šílený pohled. Nemám žádnou techniku, když se na mě někdo podívá, musí to být dost otřes," nešetří sebe samu bývalá světová jednička.

Zajímavá rozprava se rozpoutala na téma bratra dánské šampionky. "Ano, trošku jsme se pohádali. Důvodem bylo to, že jako děti jsme spolu často hrály tenis. Můj bratr je starší, takže nejdříve vyhrával, ale pak jsem ho poprvé porazila a to ho vytočilo. Rozbil dvě rakety a od té doby na kurt nevkročil. Řekl mi, že když není schopen porazit o čtyři roky mladší sestru, tak nemá cenu, aby s tenisem pokračoval. Doteď se o tom bavíme," směje se Wozniacká.

O tom, že svoji cestu na vrchol si musela tvrdě vybojovat, dokazuje i její další vyprávění. "Všichni mi říkali, že jako holka z Dánska nemůžu ve vrcholovém tenisu uspět. A že naše země nikdy neměla hráčku v top třicet. Řekla jsem jim, že mi nejde o to být mezi nejlepšími třiceti, že chci být světová jednička. A že vím, jak na to. Tehdy se mi všichni smáli," uzavírá šampionka.

Mezi favoritky bude Wozniacká patřit i na Wimbledonu, který startuje již v pondělí.