Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pokaždé jinak, pokaždé krásná. Jak to Kvitové ve Wimbledonu slušelo dříve a nyní?

Autor: pan

Nejoblíbenější turnaj pro Petru Kvitovou? Není pochyb. Slavný Wimbledon dobyla česká hvězda hned dvakrát - v letech 2011 a 2014. Mezi favoritky bude patřit i letos, větší šance na úspěch se dávají již jen její krajance Karolíně Plíškové. Fedcupová šampionka však vždy zářila i na předwimbledonské párty, které se zúčastnila hned pětkrát. A pokaždé jí to zatraceně slušelo.

V All England Clubu se Petra Kvitová přestaví již podesáté, v jednom směru to však pro ni bude zcela výjimečné.

Ještě před několika měsíci se spekulovalo o tom, kdy se česká šampionka bude moci po vážném zranění ruky, které jí v prosinci způsobil neznámý pachatel, vrátit na kurty. A zda vůbec. Navzdory všem očekáváním se objevila již na French Open, hned svůj druhý turnaj v Birminghamu pak ovládla.

Nějaký tlak před "svým" turnajem si však nepřipouští. "Je mi jedno, kdo bude favoritkou ve Wimbledonu. Nechci se takovými úvahami zaměstnávat. Hlavně chci mít čistou hlavu a chci, aby mě tenis pořád bavil. Na druhou stranu nechci vypadávat v prvních kolech, chci ze sebe dostat to nejlepší a sbírat trofeje," říká šampionka.

Britský server telegraph.co.uk navíc Kvitovou zařadil na první místo wimbledonských šampionů za posledních 25 let z pohledu psychické odolnosti a vytrvalosti. "Byla to její oddanost, láska k tenisu, vytrvalost a touha, které stojí za úspěšným návratem na kurty," píší autoři o tom, co stojí za fantastickým comebackem Kvitové na kurty.(VÍCE ZDE >>>)

Česká tenistka však své hlavní cíle směřuje jako prakticky každý rok k Wimbledonu. A své první vítězství již má za sebou. Zazářila totiž na tradiční párty, kde se tenistky prezentují před zraky médií a nadšených fanoušků ve svých róbách. Petra Kvitová se této akce zúčastnila již popáté a vždy sklidila velké uznání a obdiv.

Kvitová zářila na večírku před Wimbledonem. Čtěte ZDE>>>

Poprvé se na předturnajové show představila rok po svém triumfu, který vybojovala v roce 2011. Před Wimbledonem 2012 vsadila tehdy dvaadvacetiletá úřadující šampionka na fuchsiovou barvu a patřila k hlavním hvězdám. Ani perfektní róba však k obhajobě titulu nepomohla. Kvitová skončila ve čtvrtfinále na Sereně Williamsové .

O rok později to Kvitová zkusila s černou a rozhodně nezaváhala. Elegantní Češka patřila k nejvíce fotografovaným tenistkám, chvála na její outfit se valila ze všech stran. V turnaji však opět skončila mezi posledními osmi, tentokrát nestačila na Belgičanku Flipkensovou.

GALERIE: Podívejte se, jak to Petře Kvitové v jednotlivých letech slušelo

2017 - Petra Kvitová si slavnostní událost před Wimbledonem užívala
2017 - Petra Kvitová si slavnostní událost před Wimbledonem užívala

V roce 2014, kdy získala svůj druhý wimbledonský titul, Kvitová na párty znovu paradoxně chyběla. Na slavnostní akci před fanoušky se tak blýskla až v sezoně 2015 a opět to byla trefa. Své příznivce nadchla modrou barvou a dokonalým účesem. Na soupeřky to však dojem neudělalo. Obhájkyni titulu poslala ze hry už ve třetím kole Jelena Jankovičová.

Párty 2016 se nesla ve znamení jasně červené barvy a Petra Kvitová vsadila i na menší změnu účesu. I v mírně pozměněné image však své fanoušky nezklamala. Na kurtech bohužel ano. Dohrála ve druhém kole, kde nestačila na Jekatěrinu Makarovovou.

A rok 2017? Elegantní černá barva vzbudila jednoznačně pozitivní reakce, nezbývá tak než doufat, že účast na párty, kterou Kvitová vynechala kuriózně jen dvakrát v ročnících svých wimbledonských titulů, nepřinese české hráčce smůlu.