Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V Anglii mají jasno: Kdo ovládl wimbledonskou párty? Jak dopadly Kvitová a Cibulková?

Autor: pan

A je to tady! Wimbledon má svoji první vítězku. Kdo se bude radovat z titulu na kurtech, na to si sice fanoušci budou muset ještě dva týdny počkat, ale neoficiální královna krásy již byla zvolena. Rozhodli o tom fanoušci na portálu wtatennis.com, kde hlasovali o nejlépe oblečenou tenistku na tradiční párty, která se před nejslavnějším turnajem světa každoročně koná.

A konkurence byla velmi slušná. I když se akce nemohla řada hvězd kvůli tenisovým povinnostem zúčastnit, i tak se bylo na co koukat. Deset hráček, které se dle organizátorů trefily do vkusu fanoušků nejvíce, vybrali samotní editoři serveru.

Nechyběla mezi nimi jména dvojnásobné wimbledonské šampionky Petry Kvitové, Jeleny Jankovičové, deblové parťačky Lucie Šafářové Bethanie Mattekové-Sandsové, slovenské hvězdy Dominiky Cibulkové či bývalé světové jedničky Viktorie Azarenkové.

A nutno říct, že řada kandidátek o nejlépe "ohozenou" tenistku, které na slavnostní události nemohly být, by pořadím na čelních příčkách jistě zamíchala. Pořádný zájem prakticky vždy vzbudí Lucie Šafářová, dánská kráska Caroline Wozniacká či sestry Plíškovy. O absenci Marie Šarapovové netřeba mluvit.

Na kompletní pořadí se podívejte v galerii:

1. MÍSTO (30,22%): Viktoria Azerenková fanoušky okouzlila nejvíce
1. MÍSTO (30,22%): Viktoria Azerenková fanoušky okouzlila nejvíce

A kdo tedy vyhrál? Nejlépe oděnou hráčkou se stala po mateřské dovolené se vracející Viktoria Azarenková, která získala přes 30 procent hlasů, na druhém místě byla přítelkyně švýcarské hvězdy Stana Wawrinky Donna Vekičová, pomyslný bronz brala sexy Slovenka Dominika Cibuková.

A Petra Kvitová? S téměř deseti procenty obsadila slušnou čtvrtou pozici těsně před Jelenou Jankovičovou. Moc se naopak nedařilo nejlepší deblistce světa a milovnici extravagantních oděvů Američance Mattekové-Sandsové. Velká kamarádka a parťačka Lucie Šafářové skončila s třemi procenty třetí od konce.

Američankám se celkově vůbec nedařilo. Nejhorší dvě místa obsadily Madison Keysová a Sloane Stephensová, která "zaujala" 1,2 procenta hlasujících. Slavný Wimbledon začíná již zítra, tam se od amerických hvězd budou čekat úplně jiné výkony.

Kvitová zářila na večírku před Wimbledonem. Čtěte ZDE>>>