Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Problémy fotbalisty Beneše v Maďarsku: Vadí, že před lety přišel o ledvinu!

Autor: vba

Měla to být posila jako hrom. Maďarský Vasas podepsal tříletou smlouvu s jabloneckým stoperem Vítem Benešem (28). Jenže až poté v klubu zjistili, že nemá ledvinu a nemůže hrát fotbal!

Beneš o důležitý orgán přišel už v patnácti, kdy schytal tvrdou ránu kolenem. „Ledvina mi praskla a lékaři mi ji museli vzít. Vše se naštěstí rychle zahojilo a teď už pro mě tohle zranění žádné omezení neznamená,“ povídal před lety vysoký obránce.

A skutečně, Beneš v lize odkopal na dvě stovky utkání a nikdy problém nehlásil. Kvalitní výkony v jabloneckém dresu mu navíc teď v létě vynesly zahraniční angažmá, když po něm sáhl maďarský Vasas.

Vít Beneš přispívá také na UNICEF a nepotřebné oblečení nosí do charit a dětských domovů
Vít Beneš přispívá také na UNICEF a nepotřebné oblečení nosí do charit a dětských domovů

Jenže tam nastal problém! Maďarský svaz totiž hráčům s jednou ledvinou zakazuje start v profesionálních soutěžích! „Při prvotní zdravotní prohlídce jsme žádnou komplikaci nezjistili. Po podpisu smlouvy se ale Vít podrobil komplexnímu vyšetření, které odhalilo, že měl před 13 lety vážnou operaci,“ sdělil šéf Vasasu Vancsa Miklós.

Klub tak teď shání pro Beneše speciální výjimku. „Potřebuji získat certifikát, který bude platit po celé Evropské Unii,“ uvědomuje si sám fotbalista. Jenže obstarání takového dokumentu není záležitost několika dnů. I proto už Maďaři přemýšlejí o rozvázání smlouvy či alespoň o dočasném Benešovu odstavení. „Jedna z variant je, že ho vrátíme zpátky do Česka na hostování, než se všechno vyřeší,“ krčí rameny Miklós...

Mám na hlavě magnet, usmíval se po gólu jablonecký Beneš
Video se připravuje ...