Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lenoch Nadal, smějí se fanoušci. Koš měl u ruky, ale zavolal si sběrače

Autor: pan

Nejen fantastických výměn s překvapivým koncem byli svědky diváci, kteří sledovali osmifinálový wimbledonský duel mezi Rafaelem Nadalem a lucemburským překvapením Gillesem Müllerem, který světovou dvojku přehrál 3:2 na sety. Pozorní fanoušci si všimli zajímavého momentu během střídání stran, který však pro španělského šampiona vůbec nevyzněl pozitivně.

Byla to dramatická, téměř pětihodinová bitva, ze které překvapivě vyšel jako vítěz čtyřiatřicetiletý lucemburský tenista Gilles Müller. Přemožitel Lukáše Rosola z druhého kola si mnohem cennější skalp připsal po šokujícím pondělním vítězství nad antukovým králem Rafaelem Nadalem.

Naopak pro patnáctinásobného grandslamového vítěze se jednalo o opravdu smolný den. Ten začal všelijak už těsně před nástupem na centrální dvorec, kdy se Nadal během rozcvičování bouchnul hlavou o rám dveří. (ČTĚTE ZDE >>>). Nečekaný kopals s rozjetým Lucemburčanem tak byl jen vyvrcholením nešťastného pondělku.

Nadalovi tak mohl být aspoň útěchou fakt, že ho fanoušci vyprovodili z centrálního dvorce potleskem vestoje. Dvojnásobný wimbledonský vítěz se v All England Clubu těší velké oblibě, což dokázal i dalším gestem. Jako správný gentleman "Rafa" počkal na svého soupeře při odchodu z kurtu, navíc se cestou stavil u svých příznivců, ale rozdal několik podpisů.

Na tenhle míček Nadal nedosáhne
Na tenhle míček Nadal nedosáhne

Už tolik radosti neměli někteří z nich při pohledu na tenisového šampiona při pauze mezi gamy. Rodák z Mallorky se totiž "blýskl" gestem, které opravdu překvapí. Poté, co se občerstvil, totiž podal víčko od láhve sběrači míčků. Na tom by nebylo až tak nic překvapivého, kdyby odpadkový koš nestál zhruba dva metry od španělské hvězdy.

A tak se na sociálních sítích stal krátký šot, na kterém Nadal podává sběrači víčko a ten ho obratem hází do odpadkového koše, velmi populární.

Antukový král však našel mezi fanoušky i zastání. "Je možné, že Rafa si v tak vypjatý moment ani neuvědomil, že má koš vedle sebe," psal jeden z příznivců na sociálních sítích. Jinak to však rodák z Mallorky spíše schytal.

VIDEO: Tento moment vzbudil mezi fanoušky velký ohlas

Výroky na Nadalovu adresu
"Když na to máte peníze, proč se nenechat obsluhovat."


"Rafu chápu, ten koš byl přeci jen příliš daleko."

"Nadal zjevně potřebuje brýle, když nevidí odpadkový koš, který je vedle něj."

"No Rafa prostě není dostatečně dlouhý, aby se natáhl až ke koši a vyhodil odpad. A od čeho tam má taky toho kluka, že?"

"Zavolat si sběrače, aby vám vyhodil odpad do koše, který je vedle vás? Hodně zajímavé."