Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Snad mi neprasknou kotníky! Podmol jede na X-Games přeskočit barák

Autor: ps

Olympiáda freestylových sportů X-games je na spadnutí a vyráží na ni jediný český zástupce. Libor Podmol (33) zkusí v sobotu (živě od 19:00 na Nova Sport 2) přeskočit laťku ve výši rodinného domu! A fanoušci, připravte se na to, že kotníky jezdců nemusí tvrdá přistání vydržet…

Hladinku adrenalinu zvednou nadšeným divákům free »šílenci« už od čtvrtka v Minneapolis, kde budou ochotni riskovat život při různých disciplínách. Očekává se, že sobota bude patřit právě Podmolovi, jenž se představí hned ve dvou dovednostních soutěžích.

Šampion z loňského ročníku vyjede kolem sedmé do (ne)oblíbeného Step-upu, tedy ve skoku do výšky přes laťku. „Skáču tak do 10 metrů. To je, jako kdybych přeskakoval barák, nebo skákal do třetího patra paneláku. Nejhorší na tom je ten dopad, u něho občas praskají kotníky,“ říká Podmol se zatnutými zuby a doufá v to nejlepší.

O sedm hodin později přijde na řadu jeho druhá bláznivá akce, při níž bude soupeřit s TOP freestylisty světa v Best Tricku. „Věřím si! Jsem zdravě naštvaný a porvu se o medaile,“ vyhlásil Libor, jenž je také náhradníkem v disciplíně Freestyle.

Libor Podmol se kromě technické stránky hodně zaměřil také na mentální přípravu
Libor Podmol se kromě technické stránky hodně zaměřil také na mentální přípravu