Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílená smrt! Na handicapovaného atleta spadla diskařská klec

Autor: ps, ČTK

Šel ladit formu na mistrovství světa, jenže na relativně bezpečném atletickém stadionu přišel o život! Na handicapovaného vrhače Abdalláha Hajájího (36) ze Spojených arabských emirátů spadla ocelová diskařská klec.

Mistrovství světa handicapovaných atletů startuje v pátek v Londýně, jenže místo posledních detailů řeší pořadatelé tragickou událost. Co se přesně stalo?

„Nemohu mluvit o podrobnostech, ale mohu říct, že během odpoledního tréninku vrhačů na oficiálním tréninkovém hřišti prováděl Abdalláh svou obvyklou přípravu, když mu na hlavu spadla diskařská klec,“ uvedl místopředseda federace handicapovaných sportovců SAE Madžíd Usaímí.

Podle očitých svědků i slov člena týmu z Emirátů nebylo Abdalláhovi pomoci. „Zdravotníci ho zkoušeli oživit, ale už ho nedokázali zachránit,“ dodal.

Dlouhé debaty se pak vedly kolem účasti Spojených arabských emirátů na šampionátu. Nakonec zůstanou a budou bojovat za zesnulého parťáka. „Měli jsme schůzku a rozhodli se pokračovat s ještě větší chutí na počest našeho bratra,“ oznámil Usaímí.

Šestatřicetiletý Hajájí, který byl připoután na vozík, předloni na MS v Dauhá obsadil páté místo v hodu diskem kategorie F34 a byl osmý ve vrhu koulí. Loni startoval na paralympiádě v Riu.

Hendikepovaný vrhač Abdalláh Hajájí zemřel po nešťastné nehodě při tréninku na MSFoto Repro YouTube.com