Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

To si nezaslouží! Rosického dres je pod cenou a ještě ho nikdo ani nechce

Autor: spo

Je bez řečí jedním z nejlepších českých fotbalistů historie. Když nebyl záložník Tomáš Rosický (36) zdravotně indisponován, tak zářil ve velkoklubech jako je Arsenal či Dortmund. Právě typický žlutý dres s číslem 10 z jeho angažmá v německém celku je na prodej na specializovaném sportovním aukčním serveru. Za unikátní trikot chce prodávající pakatel. Co je horší, že nikdo o něj nemá zájem.

Za rekordní sumu Rosický v roce 2001 přestoupil ze Sparty do Dortmundu a v německém klubu slavil hned zisk ligového titulu.

V Borussi nastoupil ke 149 zápasům a dal v nich 20 branek. Malý Mozart byl miláčkem tribun. Nyní je v aukci Rosického originální hraný dres z předposlední sezony 2004/05, než přestoupil do Arsenalu.

V tomto dresu Rosický nastupoval v Dortmundu
V tomto dresu Rosický nastupoval v Dortmundu

Na českém dražebním serveru ho nabízí současný majitel za pouhých 3990 korun. Co je horší, aukce končí příští úterý a fotbalová relikvie si zatím nenašla žádného zájemce.

Kdyby to věděli v Německu, tak se částka za „posvátný“ trikot přehoupne minimálně přes tisíc eur (26 tisíc korun). Neodkoupí si ho nazpátek samotný Tomáš Rosický jako vzpomínku na působení v Dortmundu?