Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Exšéf fotbalu Pelta se vyhnul svědectví u soudu. Proč? Vesluje na Jadranu!

Autor: Petr Němec

Velkej čáp, jak sám sebe tituluje, je kos a ví, kudy běží zajíc. To není reportáž ze zoo, ale zpráva o tom, jak právě teď vegetuje expředseda fotbalového svazu Miroslav Pelta (52).

Obvinění z fixlování státních dotací, pouta policejních Sherloků, mříže vyšetřovací šatlavy, rezignace na milovaný vlivný post v kopané. To všechno hází stále ještě majitel Jablonce za hlavu. Před časem mocný šíbr je u »vesla« aspoň o prázdninách...

„Loďka je malá, vesla jsou krátký.“ Možná že si při pohledu na tuhle Peltovu fotku připomenete starý dobrý vodácký šlágr, ale není to tak. Je malá, ovšem jen proto, aby se na ní Pelta přepravil na palubu privátní výletní lodi.

Pelta se zpět do Čech nehrne. V pondělí se bez omluvy nedostavil ke svědecké výpovědi v soudní při Berbr & Damková vs. bývalý rozhodčí Kocián. Jak by mohl, když…

„Mirek byl tři týdny na své chalupě v Řecku, pak si nechal udělat zdravotní vyšetření v Praze a teď je na jachtě. Chorvatsko, Černá Hora,” pověděl Blesku Peltův přítel ze Strahova. Inu, Balkán Peltovi neučaroval a přímo si tam lebedí... Zatímco bývalá náměstkyně ministerstva školství Simona Kratochvílová , která podle policejních odposlechů řešila rozdělování státních dotací v pronajatém bytě, zůstává ve vazbě.

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta si užívá prázdniny na Jadranu
Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta si užívá prázdniny na Jadranu

Jablonec - Plzeň: Choreo pro Peltu! Jablonecký kotel mu poslal "pozdrav do vězení"
Video se připravuje ...